REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, arestat pentru 30 de zile

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, arestat pentru 30 de zile

Replica API 13 decembrie 2014 | 23:07 194

sursa foto: romaniatv.net

Tribunalul Bucureşti a admis vineri propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului din Piteşti, Tudor Pendiuc, pus sub acuzare pentru corupţie. Decizia nu este definitivă.

Procurorii DNA au solicitat înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile faţă de Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti pe motiv că inculpatul a vorbit de mai multe ori la telefon cu o consilieră a sa, care are calitatea de suspect în acelaşi dosar.

Anchetatorii au constatat că Pendiuc nu a contactat-o direct pe Elena Carmen Lis, ci prin intermediul unor persoane apropiate acesteia.

"Reaua-credinţă a inculpatului constă în aceea că, în primul rând, sună la posturi telefonice utilizate de persoane apropiate suspectei Lis Elena Carmen, iniţiază convorbirea cu respectivele persoane, după care continuă discuţia cu suspecta anterior amintită, însă i se adresează cu apelativul persoanei utilizatoare a postului telefonic. Conştient de obligaţia stabilită de instanţă de a nu comunica cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii, inculpatul Pendiuc Tudor îşi camuflează convorbirile telefonice pe care le poartă cu Lis Elena Carmen", se arată în referatul prin care se solicită arestarea preventivă a primarului municipiului Piteşti.

Între 20 noiembrie şi 1 decembrie, Pendiuc a luat legătura telefonic cu consiliera sa de cinci ori, iar discuţiile au vizat verificările efectuate de procurorii DNA la Primăria Piteşti, în dosarul de corupţie în care ar fi implicat edilul.

"Aceste discuţii pe care inculpatul Pendiuc Tudor le are cu suspecta Lis Elena Carmen nu sunt întâmplătoare şi au ca scop informarea directă sau indirectă a acesteia din urmă asupra modului în care evoluează urmărirea penală, aceste comunicări dintre inculpat şi suspectă având loc în perioada în care Direcţia Naţională Anticorupţie a efectuat acte urmărire penală în cauză. (...) Suspecta Lis Elena Carmen are calitatea de consilier al primarului Pendiuc şi lucrează la Primăria Municipiului Piteşti, fiind la curent cu solicitările pe care Direcţia Naţională Anticorupţie le-a adresat Primăriei Municipiului Piteşti, transmiterea de informaţii fiind în ambele sensuri", se mai precizează în documentul citat.

Tudor Pendiuc a fost reţinut şi apoi arestat preventiv pentru fapte de corupţie. El ar fi atribuit contracte de transport unor firme ale apropiaţilor săi. Printre aceştia, şi un partener de afaceri al lui Radu Pricop, ginerele preşedintelui Traian Băsescu.

Sursa: romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367