REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul din Seimeni, explicaţii privind procesul pierdut cu Iofcea. Ce nereguli susţine că a depistat!

Primarul din Seimeni, explicaţii privind procesul pierdut cu Iofcea. Ce nereguli susţine că a depistat!

Replica API 13 iulie 2018 | 00:00 893

Primarul din Seimeni, Mitică Şerban, a reacţionat după ce un consilier local l-a acuzat că "a iniţiat un proiect prin care ia 211.000 RON reprezentând subvenții FEGA – pentru păşune - și îi foloseşte în alte scopuri". Edilul susţine că "din rea voinţă consilierul Gheorghe Vasile nu a prezentat şi lista de investiţii pe anul 2018, din care rezultă că 130.000 de lei se vor duce pentru executarea şi dotarea puţurilor pentru păşune în Dunăreni, Seimeni şi Seimenii Mici, iar 70.000 de lei pentru achiziţionarea unei vidaje, vidanjă care este necesară la vidanjarea băilor de ovine existente pe raza comunei; de asemenea, 11.000 de lei sunt prevăzuţi pentru procurarea de erbicid şi motorină pentru a efectua lucrările respective".

Menţiunile primarului vin în contextul unor lucrări care au fost deja executate de o firmă, însă plata facturilor nu a fost făcută. (detalii AICI). Însă, Mitică Şerban susţine că situaţia este mai complicată, în sensul că, la începutul anului 2016, în mandatul fostului primar, a fost aprobată o listă de achiziţii. "La punctul 36 din lista de achiziţii figura obiectivul Dotare puţuri păşune. În data de 11.05.2016 a fost semnat un contract cu valoarea 185.444 de lei, cu o firmă din Cernavodă, deşi Consiliul Local aprobase 60.000. Executantul trebuia să înceapă lucrările în momentul în care primea ordinul de începere, ordin pe care nu l-a primit niciodată. Dar, a început lucrarea, iar pe 9.06.2016 a fost întocmit un proces verbal de recepţie parţială a lucrării şi a emis o factură. Factura în cauză nu figura ca plătită în data de 1 iulie 2016. Aşadar, dacă fost conducere nu a putut face plata, cum puteam eu să o fac?", susţine actualul primar.

Mai departe însă, societatea în cauză (deţinută de afaceristul Adrian Iofcea) a dat în judecată Consiliul Local. Şi a câştigat, prin urmare... administraţia locală e bună de plată! "Respect deciziile instanţelor şi se vor face plăţile. Cu toate că, aşa cum am arătat, lucrurile nu au decurs normal în mandatul celuilalt primar. Greşeala mea, şi îmi asum asta, este că nu am sesizat organele de anchetă atunci când am descoperit că nu exista ordin de începere a lucrărilor sau când am văzut că suma din contractul pentru lucrări e mai mare decât chletuielile aprobate în 2016 în Consiliul Local", a mai declarat Mitică Şerban.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mare nenorociy esti ai sa platesti cu virf si indesat prostia din capul tau unu a murit altu a damblagit urmezi tu analfabetule
7
1
Apare in articolul dvs satul Dunareni ?.Pai satul Dunareni este la vre o 60 km de satele Seimeni despre care scrieti dvs.Rog corectati ca sunteti de tot rahatul Este vorba de satul Dunarea fostul Boascic !!!.
8
2
Spuneti voi astia de la replica de ce o buna parte din padurea de la seimebi a fost taiata?
7
1
Cum sa stie un vacar, care toata viata lui , a dus vacile de coada si nu a citit o carte, s-au nu ti-a dat spaga IOFCEA, oricum DNA te-a luat in vizor si iti vom face PLINGERE PENALA LA DNA Constanta
15
1
nu mai incerca sa o arunci pe blaj mai bine plateai atunci cind trebuia si acum nu plateai 25000 lei in plus acum cine te mai sfatuieste ce sa faci prostule ca nici sa scrii nu stii teai potrivit cu alt prost chirila pardon ipotent se stringe latul la gitul tau incultule bine face silviu ca te da in gat ai sa dai socoteala si tu si consilierii tai la fel de prosti ca si tine ai bube multe in cap nu cred ca vei termina mandatul la primarie cred ca la puscarie hotule oaia neluta chirila te vor insoti la brutarie dar va faceti scriitori si scapati mai repede tu oaia si chirila dictati si nelut
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367