REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primarul din Seimeni, ÎN AREST LA DOMICILIU. Este acuzat de abuz în serviciu şi instigare la fals!

Primarul din Seimeni, ÎN AREST LA DOMICILIU. Este acuzat de abuz în serviciu şi instigare la fals!

Replica API 29 ianuarie 2016 | 23:56 261

Se conturează ancheta!

Se conturează ancheta!

Lucian Blaj

Primarul din Seimeni, Lucian Blaj, a fost reţinut în dimineaţa de joi, 28 ianuarie, de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Constanţa, după care a fost propus spre arestare. Precizăm că acesta este cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu, instigare la fals material şi intelectual. Alte patru persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru fals.

Primarul din Seimeni, Lucian Blaj, dar şi viceprimarul Marian Iordache au avut parte de sărbători agitate. În data de 23 decembrie 2015, chiar înainte de Ajun, s-au trezit cu oamenii legii peste ei, atât la domicilii, cât şi la sediul Primăriei, dar şi într-o altă locaţie. Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre un dosar care are legătură cu o hotărâre de consiliu din 2012, cu privire la concesionarea islazului, cercetările având legătură cu săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, instigare la fals material şi intelectual.

În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente, cercetările fiind în plină desfăşurare. La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au reţinut, pentru 24 de ore, primarul comunei Seimeni. Din cercetări a rezultat că, în anul 2012, cel în cauză ar fi concesionat ilegal, către mai multe persoane, teren dintr-un izlaz, suprafaţă din care ar fi alocat o parte pentru uz personal.

De asemenea, a reieşit că ar fi dispus să fie întocmite acte administrative false pentru a da aparenţă de legalitate concesionării. În cursul anului 2014, ar fi distrus documentele pentru a se sustrage cercetărilor, iar în 2015, acesta ar fi dispus refacerea actelor false. În cursul zilei de joi, faţă de cel în cauză s-a luat măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals.

De cealaltă parte, reamintim că primarul Lucian Blaj, imediat după percheziţiile de la finele anului trecut, spunea că este vorba despre o sesizare făcută de cineva din Primărie, care ar dori să-i ia locul. „Da, au fost, au căutat documente cu privire la o hotărâre de consiliu, din 2012. Au vrut să vadă dacă avem documentaţie şi acasă. Este vorba despre suprafeţele de păşune pe care le-am dat în concesiune crescătorilor de animale. Cât s-a dat, cum s-a dat, cum s-a procedat. Au luat tot ce înseamnă documentaţie. Ne vor verifica şi probabil că ne vor audia. Cred că în urma unei sesizări.

Mulţi au susţinut ca păşunea s-o dăm la licitaţie, s-o ia barosanii. Aici nu a fost aşa, noi am dat-o în funcţie de declaraţiile din registrul agricol, în funcţie de încărcătura de animale. Acasă nu au găsit documente, doar la Primărie. Nu ştiu cine a făcut sesizarea dar cred că... din rândul Primăriei. Poate că e cineva care nu a luat păşune sau poate cineva care e deranjat că în sondaje stau bine. Dar, dacă era aşa, putea să vină să-mi spună frumos că deja sunt la al patrulea mandat. Dar, asta e. Eu nu am făcut nimic ilegal, aşteptăm să vedem ce spune ancheta”, a declarat, pentru „Replica”, Lucian Blaj, primarul din Seimeni, imediat după percheziţiile din decembrie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369