REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primarul din Seimeni: “Nu au venit banii de la bugetul de stat, de-aia nici nu se întâmplă nimic în localitate”

Primarul din Seimeni: “Nu au venit banii de la bugetul de stat, de-aia nici nu se întâmplă nimic în localitate”

Replica API 24 februarie 2017 | 00:00 1141

Deficit de personal și probleme mari cu infrastructura

Deficit de personal și probleme mari cu infrastructura

Probleme mari la Seimeni! Primarul Mitică Șerban, aflat la primul mandat și care a preluat Primăria Seimeni după un an agitat cu un fost primar anchetat de DNA, ulterior suspendat din funcţie, susține că are nevoie de bani pentru a putea începe să lucreze la infrastructura comunei. Pe lângă lipsa de fonduri, acesta precizează că Primăria Seimeni încă mai caută să angajeze funcționari publici pe câteva posturi.

Dacă în urmă cu mai bine de 4 luni de zile Mitică Șerban spunea că Primăria Seimeni “funcționează pe avarii” cu doar 7 angajați, nici în februarie 2017, nu stă prea bine la acest capitol. Primarul de la Seimeni a declarat pentru Replica de Constanța că nici la această dată nu se bucură de un demers prea bun și nici de un număr îndeajuns de angajați. Acesta precizează că Primăria Seimeni caută să angajeze oameni pe mai multe posturi și că în sfârșit a primit aviz din partea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru a putea face angajările.

“Am primit aviz de la ANFP. Am făcut câteva angajări, una la contabilitate – Resurse Umane, am angajat două persoane pe utilaje ca să putem executa deszăpezirea, să trecem peste iarnă. Acum așteptăm să se ocupe postul de Secretar. Mai avem un post temporar pentru Starea Civilă și unul pentru Registratură. Avem probleme pe partea de infrastructură. Aveam un proiect pe măsura 7.2 care fusese aprobat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), dar aveam punctaj foarte mic, de 42. Am primit un răspuns la el că este eligibil, dar în așteptare. Acum vrem să îl schimbăm, să mergem pe Programul Naţional pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (PNADR). Nu au venit banii de la bugetul de stat, de-aia nici nu se întâmplă nimic în comuna Seimeni. Vrem să facem și noi cadasare, intabulare la drumuri, școli. Nu putem să facem nici un proiect fără cadastru și intabulare. Avem probleme cu PUG-ul. Este vorba de fosta conducere, este plătit din 2012 și suntem în 2017 și nu suntem nici la jumătate cu el”, a declarat, pentru Replica, primarul comunei Seimeni, Mitică Șerban.

De asemenea, acesta transmite locuitorilor din Seimeni să aibă răbdare și imediat cum primește fonduri, va investi. „Țin să le transmit cetățenilor să aibă răbdare și bineînțeles că ne dorim să ne primim și noi bugetul pentru a demara toate aceste acțiuni.”, a mai precizat acesta.

Reamintim că Mitică Şerban, primarul independent din Seimeni aflat la primul mandat de primar, a declarat în septembrie 2016 pentru „Replica” de Constanţa, faptul că se confrunta cu un deficit de oameni la Primăria Seimeni, dar şi cu lipsa de fonduri. „Ne confruntăm cu lipsa banilor, lipsa personalului de la primărie, asta e cea mai mare problemă. Avem organigramă trimisă la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) de 3 luni de zile şi nu ni s-a aprobat, deocamdată”, a declarat acesta. Se vor face angajări în momentul în care va fi aprobat avizul de către cei de la ANFP. „Primăria funcţionează pe avarii, avem 7 angajaţi. Deficitul s-a perpetuat de la legea lui Boc, când au plecat 7 şi a venit unul”, a declarat Mitică Şerban. Comuna are trei sate componente: Seimenii Mari, Dunărea şi Seimenii Mici. Primarul a reuşit în cele 3 luni de mandat să organizeze învăţământul din localitate, aducând clasele primare la un nivel decent de funcţionare. Dacă acum ceva timp elevii din clasele primare învăţau la Seimenii Mici, mai exact clasa a I-a cu a II-a şi a III-a cu a IV-a învăţau simultan. La Seimenii Mari învăţau dublu-simultan toate cele 4 grupe în aceeaşi clasă. Acum însă, învaţă toţi la centru, fiecare clasă are învăţătorul ei. Având deja o locaţie stabilită, acesta doreşte să înceapă un proiect pilot, „Şcoală după şcoală”, pentru clasele 0-4. „Nu avem drumuri, suntem la pământ. Nu avem mai nimic şi trebuie să o luăm de la zero. Fără intabulare nu putem face nimic. Dar sunt optimist, că altfel nu ajungeam la primărie!” , ne-a mai spus primarul de la Seimeni, la acea dată.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule primar lasane ca ne minti te dai victima fa ce ai promis oamenilor
19
2
ticu de cand este primar face numai faradelegi vinde bauturi la magazin parca ar fi circuma,stradaoblocheaza cu carute masini .la primarie ,dezastru ,nustie nimic el credea caeste ca la brutarie sa faca evaziune .se vede si dupa modul de exprimare ca are doua clase mai mult ca trenu
20
2
Asta de la Seimeni a mai facut cate ceva. Dar Negoita de la Cernavoda n-a facut absolut nimic. A, era sa uit: a pus niste indicatoare de strazi atat de bune incat le-a indoit vantul iar apoi au disparut cu totul. Alo, DNA, se aude?
4
4
Eu am dat porcu lui socru miu sa ma fac politist.Eram un biet sudor la Argos si nu aveam dupa ce bea apa iar acum sunt mare mahar in politia de cacat din Romania.Traiasca Luca de la personal care ma imbracat politist .
4
2
DIN VACAR ,PRIMAR ESTE F GREU. ACUM TE VAITI,CAND VEZI CA NU ESTI IN STARE DE NIMIC. VREI SA CRESTI PRETUL APEI SA IEI MASINA. AI ANGAJAT TOTI ANALFABETII . O TII IN CONTINUARE PE SECRETARA PENALA , AI OBLIGATII LA EA ,NORMAL ,EATIA LIVRAT TOATE DOCUMENTELE PENTRU LICHIDAREA LUI BLAJ. TE AJUNG DOSARELE DIN URMA. IN VIATA TOTUL SE PLATESTE.
24
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102