REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Primarul Gălbinașu face un APEL PUBLIC pentru a exista SALVAMARI pe plaja Corbu

Primarul Gălbinașu face un APEL PUBLIC pentru a exista SALVAMARI pe plaja Corbu

Replica API 14 iunie 2018 | 00:00 179

Doi oameni și-au pierdut viața, duminică, 10 iunie a.c., în mare, în dreptul plajei din Corbu. Un minor de 14 ani și un militar de 48 de ani. După decesul celor doi, una din probleme arătate cu degetul, de apropiați, a fost absența salvamarilor de pe plajele din Corbu și Vadu, ultimele plaje sălbatice din Europa, dar preferate, tocmai datorită acestui motiv, de numeroși turiști și localnici.

Referitor la acest aspect, primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, a transmis un comunicat de presă în care a explicat de ce, în acest moment, nu asigurat serviciul de salvamar.

„Regretăm dispariția prin înec, pe plaja Corbu, a celor două persoane, băiatul de 14 ani, locuitor al comunei Corbu, și caporalul din cadrul Forțelor Armate. Sincere condoleanțe familiilor.

Față de acest incident tragic doresc să aduc la cunoștință opiniei publice faptul că cerem în mod repetat, de aproximativ șapte – opt ani, Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, inițierea unui proiect legislativ de a prelua în administrare plaja aferentă comunei Corbu. Această plajă este domeniu public al statului, administrat de către ARBDD, plajă pentru care se percepe o taxă de acces.

Pentru a ne putea implina legal în ceea ce privește administrarea plajei respectiv amplasarea toaletelor ecologice, amplasarea europubelelor de salubrizare și a finanțării serviciului de salvamar. Plaja Corbu nu este declarată, oficial, de către Ministerul Mediului, plajă turistică și nici nu este în intravilanul localității Corbu, în situația aceasta fiindu-ne imposibil să finanțăm serviciul de salvamar.

Tocmai din aceste considerente, în urmă cu cinci – șase ani, Consiliul Județean a finanțat timp de trei ani serviciul de salvamar, însă ulterior, nefiind baza legală, au sistat finanțarea acestui serviciu. Toate aceste lucruri și baza legală au fost transmise în decursul anilor și sunt cunoscute următoarelor instituții: Consiliul Județean Constanța, Instituția Prefectului Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Nu este singurul incident de acest fel petrecut pe plaja Corbu, lucru pentru care fac acum un apel public către toate instituțiile statului să se implice în rezolvarea acestei situații, întrucât, la acest moment, comuna Corbu nu poate rezolva această situație”, a precizat primarul Marian Gălbinașu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum se trece in domeniul primariei in 6 luni devine zona de kitch cu fel de fel de constructii. Sunt plaje destule cu salvamari si degeaba ....
0
0
o viluta, un hotel pe plaja?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369