REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Primarul George Ionașcu, din Mircea VODĂ, spune că va trage GAZE în comună

Primarul George Ionașcu, din Mircea VODĂ, spune că va trage GAZE în comună

Replica API 12 aprilie 2021 | 14:27 3035

Primarul comunei Mircea Vodă, George Ionaşcu, are planuri mari pentru dezvoltarea comunităţii la conducerea căreia se află. Proiectele acestuia vizează asfaltarea străzilor şi dotarea cu apă, canalizare şi gaze a tuturor locuinţelor din comună. Acesta a precizat pentru cotidianul Replica faptul că un prim pas spre normalitate a fost făcut întrucât în următoarele 18 luni vor fi executate lucrări de canalizare în întreaga comună.

“Aşteptăm acest proiect de mai bine de opt ani de zile”

Veşti bune pentru locuitorii din comuna Mircea Vodă! Lucrările aferente unui proiect aşteptat de mai bine de 8 ani de zile sunt pe cale să înceapă. Potrivit primarului George Ionaşcu, a fost semnat contractul cu firma care va executa lucrările de canalizare în comuna Mircea Vodă. „Am reuşit un prim pas spre normalitate. În calitate de invitat, am participat la întrunirea reprezentanţilor Regiei Judeţene de Apă şi la semnarea contractului cu firma câştigătoare care va executa lucrările de canalizare în comuna noastră, în următoarele 18 luni. Aşteptăm acest proiect de mai bine de opt ani de zile şi uşor, uşor intrăm în normalitate. Sperăm să se concretizeze şi celelalte proiecte, respectiv gazul şi asfaltarea. Pentru asfaltare avem şi un proiect depus”, a explicat pentru Replica primarul din Mircea Vodă.

“Avem proiect pregătit şi pentru gaze”

George Ionaşcu a mai declarat pentru reporterii Replica faptul că există un proiect şi pentru sistemul de gaze naturale. “Am vrut să depunem un proiect şi pentru gaze naturale, dar aveam 80 la sută punctaj. Fiind alte localități cu punctaje mai bune, nu avea rost să depunem un proiect doar de dragul de a-l depune. L-am pregătit, ne-am asociat cu încă o comună, sperăm să mai găsim un partener. Sperăm că atunci când se va deschide următoarea sesiune să fim pregătiţi să depunem şi noi proiectul. Avem, din septembrie anul trecut, delegat serviciul de distribuţie. În momentul în care facem rost de finanţare, în maxim jumătate de an pot începe lucrările. Noi suntem optimişti şi sperăm că vom fi sănătoşi să le ducem la bun sfârşit.

Construirea locuințelor ANL bate pasul pe loc

Cât despre construirea locuinţelor ANL în Mircea Vodă, primarul a explicat că proiectul bate pasul pe loc. “Urmează să sun la ANL Bucureşti. Noi am predat amplasamentul din 2009. Am scos proiectul la licitaţie şi au existat sincope în derularea acestuia. Am făcut vreo trei sau patru actualizări, dar nu s-a concretizat nimic. Ideea este că atâta vreme cât preţurile nu sunt actualizate la cele de pe piaţă, nu o să se înscrie niciun constructor. Nimeni nu vine cu bani de acasă sau să muncească în pierdere. Sunt persoane care aveau nevoie de aceste locuinţe. Vrem şi noi să facem ceva pentru ei, le-am dat speranţe. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a menţionat primarul.

Nu sunt probleme legate de pandemie

În ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, George Ionaşcu a explicat că nu au fost probleme. “Legat de pandemie, sunt perioade şi perioade. Sunt persoane care vin din afară şi trebuie carantinate. Nu am avut decese sau persoane care să fie intubate. La noi, fiind o localitate mică, oamenii nu migrează foarte mult şi sunt mai în siguranţă”, a mai adăugat George Ionaşcu.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un baiat cu foarte mult bun simt si caracter. O sa mai auziti de baiatul asta. Bravo George.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920