REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primarul din Limanu cere CJC să intervină: biletele pentru microbuze în sudul litoralului au prețuri NESIMȚITE!

Primarul din Limanu cere CJC să intervină: biletele pentru microbuze în sudul litoralului au prețuri NESIMȚITE!

Replica API 10 februarie 2018 | 17:25 1160

Scandalul din Mangalia nu rămâne fără ecou! Primarul localităţii Limanu cere ajutor Consiliului Judeţean pentru rezolvarea situaţiei apărute după ce firma care face transportul între Mangalia şi satele din cadrul comunei pe care o conduce au crescut considerabil. Locuitorii din sudul județului sunt revoltați, după ce firma care asigură transportul public între localitățile Manglia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche a anunțat scumpirea biletelor de călătorie, începând cu 1 martie a.c.. Că se scumpesc, este de înțeles, spun oamenii, dar faptul că vor trebui să plătească 10 lei pentru un bilet pe o cursă de doar trei kilometri, câți sunt între Limanu și 2 Mai, de exemplu, este deja „jegmăneală” pe față, acuză oamenii.

Primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, se implică activ în rezolvarea problemelor legate de majorarea tarifelor pentru transportul persoanelor pe raza comunei. Ca urmare a anunţului de scumpire a biletelor de călătorie între oraşul Mangalia şi localităţile comunei Limanu, autorităţile locale au solicitat sprijinul conducerii Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Marius Horia Ţuţuianu, preşedintele CJC, va demara, începând de luni, 12.02.218, o analiză privind oportunitatea şi legalitatea majorării tarifelor de călătorie, în contextul în care operatorul de transport autorizat a anunţat scumpirea biletelor fără a solicitat acordul Consiliului Judeţean. De asemenea, în perioada următoare, echipele de control ale CJC vor monitoriza această rută, astfel încât transportul pasagerilor să se desfăşoare conform legislaţiei în vigoare.

“Este inadmisibil ca o călătorie din Mangalia spre satul 2 Mai sau Vama Veche să coste la fel de mult ca şi un drum de la Mangalia spre Constanţa. Sunt sute de oameni care depind de existenţa unui mijloc de transport public între localităţile comunei Limanu şi oraşul Mangalia. Tarifele practicate de transportatorul care deţine licenţa sunt foarte mari, iar oamenii nu pot plăti aceste sume în mod constant pentru a se duce la serviciu sau pentru a se întoarce acasă. Am discutat cu conducerea Consiliului Judeţean Constanţa şi am toată încrederea că săptămâna viitoare se vor modifica tarifele, în raport cu rata suportabilităţii costurilor pentru utilizatorii din zonă”, a declarat Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.

Operatorul de transport autorizat să efectueze curse regulate pe raza comunei Limanu este SC Nordiana NIS SRL.

C.C.

Citeşte şi

REVOLTĂ în sudul litoralului: preţul biletelor pe maxi-taxi, TOT MAI NESIMŢITE! Firma de transport dă vina pe ‘PIRAŢI’

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine vedeti de hotii de soferi care nu-si respecta rutele ,care uneori pleca direct de la limanu catre mangalia fara sa mai treca prin 2mai , nu amariti aia sunt cauza scumpirii biletului , sunt alte interese si alti vinovati.
0
0
S-a trezit si limbricul asta sa vorbeasca.Vezi Ba ca esti primar de 2 ani si nu ai facut nimic.
0
5
lasa-ti valoarea biletelor la acest pret, astia au de unde plati, le vor da bani PSD-ul dar si turistii care trag in Vama veche -2 mai ca musca la KKKT. au bani.
3
0
Schimbati firma de transport !!! Gen dup sau burlacu
5
0
nationalizarea transportului;
8
3
Vara aceste microbuze sunt arhipline
9
0
Domnule Primar cine este in masura sa faca statii pe traseul microbuzului? Nu mi se pare corect atunci cand ploua sa nu ai unde sa te adapostesti!Ar trebui sa il olbigi pe nesimtitul ala care cere 10 lei pe bilet sa faca ceva pentru calatori!
11
1
Uf .. deci trebuie sa mai dau inca o spaguta ... Daca ma monitorizeaza si vara cand bag cate 3 masini odata peste ora limita la 22 noaptea sau la 4 dimineata am pus-o. Sau daca ma prinde cu 50 de calatori pe 20 de locuri. Sau ca nu am inca licente de traseu pe microbuzele galbene. Mai bine lasam 5 lei biletul si ii trageam o ciomageala lui Amet la statie.
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614