REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primarul Iulian Soceanu: 'Ni s-au redus foarte mult alocările de la bugetul de stat, faţă de anul 2017'

Primarul Iulian Soceanu: 'Ni s-au redus foarte mult alocările de la bugetul de stat, faţă de anul 2017'

Replica API 25 februarie 2019 | 00:00 892

Primarul oraşului Techirghiol, Iulian-Constantin Soceanu, a precizat că alocările de la bugetul de stat au scăzut în ultimii ani, ceea ce face ca asigurarea salariilor şi a funcţionării primăriilor să se facă cu dificultate.

“Este o mare problemă subiectul acesta. Aşteptăm de la Guvern cotele pentru a putea definitiva bugetul local, dar este clar că vom avea probleme destul de importante, pentru că din cotele pe sume defalcate ni s-au redus, faţă de anul 2017, foarte mult alocările. Totul a plecat din 2017. În anul 2018, am avut cu 2.000.000 de lei mai puţin decât în 2017, iar anul acesta avem cu un milion mai puţin, adică din minus două ne-a mai dat unul. Ei degeaba spun că ne-am revenit, ei de fapt ne-au păcălit. Aceasta ne afectează serios pentru că avem probleme pe bugetul de funcţionare al primăriei, dar nu suntem numai noi în cazul acesta, bănuiesc că sunt toţi colegii mei primari. Vorbim de salarii, vorbim de funcţionarea primăriei, mă refer la iluminatul stradal, la banii către instituţiile şcolare, apa pe care noi o consumăm, tot ce înseamnă cheltuili de funcţionare”, a explicat edilul.

Cât priveşte partea de investiţii, cele mai importante proiecte sunt, la ora actuală, în oraşul Techirghiol, cu finanţare de la Uniunea Europeană. „Anul acesta avem trei proiecte cu finanţare europeană. Am semnat deja contractele de finanţate şi dorim să începem implementarea acestor proiecte. Dorim finalizarea blocurilor sociale cu cele 48 de locuinţe sociale, dorim să începem procedura de racordare a oraşului la reţeau de gaze şi demarea construirii debarcaderului din zona centrală a oraşului. Este un debarcader de promenadă pe lacul Terchirghiol”, a precizat primarul Iulian-Constantin Soceanu.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Replica, la ce drakul mai scri un articol daca nu lasi sa dam comentariu la fel ca celorlalti! de ce la muhaielele astea doua, cocalarul manda cu a lui soata olguta nu lasati loc de comentarii sa-i muim asa cum merit!
2
0
stazile le asfalteaza papa asteapta tu votu stai pe debacader si inumara promenadele
2
1
In fata ii sugeti pula si pe ascuns sub anonimat va dati mari scule care va dati cu parerea. Soceanu va da.. de toate celor care mancati cacat pe ascuns!
3
1
localitate arata rau de tot 37 de strazi si alei - doar pietruite, strazi asfaltate PESTE ASFALT fara canalizare. Sunt 127 de locuinte neracordate la canalizare cu HAZNALE.
2
1
V-ati facut salarii dupa pofta inimii, a-ti marit impozitele, va ocupati numai de anumite zone cu predilectie si fara sa va pese ca toti sunt locuitori ai acestei urbe,locuitori care-si platesc la timp impozitele ca sa aveti bani de salarii.Si pentru ca va plangeti nejustificat va spun ca sunt multi primari de comune care prin accesarea fondurilor europene fac din urbea lor un loc in care locuiitorii sa se simta mai "ca la oras"decat in Techirghiol. Puneti mana si munciti pentru locuitorii acestui "oras" nu numai pentru voi.
3
0
Mai primarule tu si colegi tai primari care sunteti nemultumiti nu sunteti in nici un caz intro situatie fara scapare aveti varianta demisiei.
4
0
Asa este traiasca clientela de la Teghirgiol !!!!
4
0
ai angajat toti neavenitii! Ai o clica de mancatori de bani pe langa tine!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108