REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul Mangaliei: Am evaluat pagubele după furtună şi am dispus primele măsuri de intervenţie

Primarul Mangaliei: Am evaluat pagubele după furtună şi am dispus primele măsuri de intervenţie

Replica API 14 iulie 2014 | 00:00 140

Sudul litoralului, dat peste cap de ploaie

Sudul litoralului, dat peste cap de ploaie

Primarul din sudul litoralului, Cristian Radu, a avut parte de un weekend plin de acţiune. Furtuna a făcut ravagii la Mangalia, iar pompierii au intervenit inclusiv sâmbătă în teren.

"În ultimele 24 de ore, am coordonat acţiunile de intervenţie, în urma calamităţilor naturale care au afectat grav Mangalia şi staţiunile, în cursul serii de vineri. În primul rând vreau să mulţumesc celor care au fost alături de mine pe străzi, în toată această perioadă şi mă refer aici la jandarmii din Mangalia şi Neptun, reprezentanţii ISU Dobrogea, Poliţiei Locale şi Poliţiei Naţionale, precum şi cei de la Apele Române, RAJA, societatea de salubrizare, firmele private care au intervenit cu utilaje şi nu în ultimul rând colegii din Primărie, care au stat pe teren 24 de ore pentru a-i ajuta pe cei care ne-au solicitat sprijinul. După cum ştiţi, furtuna, vijelia, tornada, a avut o forţă atât de mare încât a smuls din rădăcini sau a retezat copaci tineri, sănătoşi, mai multe maşini au fost avariate, câţiva stâlpi de iluminat fiind de asemenea rupţi. Imediat după ce s-a oprit potopul, în cursul nopţii trecute am evaluat pagubele şi am dispus primele măsuri de intervenţie", a transmis primarul Mangaliei. Edilul spune că a constatat că subsolurile mai multor blocuri au fost inundate, iar unele zone au rămas fără curent electric. "Pe mai multe străzi, printre care Sirenei, Albatros şi T.S. Saveanu, au fost smulse acoperişuri, unele dintre acestea căzând pe maşini. La fel s-a întâmplat şi cu acoperişul blocului GOLD, care a fost smuls, deşi lucrarea fusese făcută în urma cu aproximativ 3-5 ani. Se vede însă că lucrările făcute de mântuială la vremea respectivă (în mandatul primarului Cludiu Tusac -n.r.) au acum urmări grave pentru cetăţeni. La fel s-a întâmplat şi cu un imobil din zona Moară, la care, deşi fusese renovat acum 7-8 ani, în urma furtunii de aseară au început să cadă BCA-urile din ziduri. Atât în cursul nopţii trecute (vineri -n.r.), cât şi pe tot parcursul zilei de azi (sâmbătă -n.r.), m-am deplasat personal în toate zonele oraşului şi în staţiuni. Au fost tăiaţi şi ridicaţi copacii căzuţi, au fost scoşi stâlpii avariaţi şi ne-am deplasat acolo unde au fost probleme semnalate de cetăţeni. Nu ştiu în ce măsură ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor dumneavoastră, în această situaţie de criză, dar credeţi-mă că ne-am dat toată silinţa pentru a soluţiona în cel mai scurt timp problemele generate de intemperiile care s-au abătut asupra oraşului nostru.Vă asigur de tot sprijinul Primăriei Mangalia, dacă, Doamne fereşte, ne vom mai confrunta cu astfel de situaţii", a adăugat Cristian Radu.

MAI: Nu au fost înregistrate localităţi sau persoane izolate din cauza ploilor

Centrul operaţional de comandă de la nivelul Guvernului alături de Centrul operativ de la nivelul MAI au monitorizat vineri întreaga situaţie la nivel naţional si au coordonat intervenţia structurilor pentru situaţii de urgenţă. Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru Securitate Maţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a avut mobilizate peste 200 de forţe în teren, majoritatea pompieri militari. În cursul zilei de vineri structurile inspectoratelor pentru situaţii de urgentă au intervenit în 41 de situaţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice din judeţele Botoşani, Buzău, Bihor, Dâmboviţa, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui şi Vrancea. "Până în prezent nu au fost înregistrate localităţi sau persoane izolate în urma fenomenelor meteorologice. La aceasta oră mai sunt în desfăşurare intervenţii în localităţi din judeţele Botoşani, Dâmboviţa, Prahova, Suceava şi Constanţa, unde s-au înregistrat ploi şi furtuni de intensitate ridicată", se arată într-un comunicat al MAI.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367