REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Primarul Mangaliei pune la muncă asistaţii social şi hotelierii

Primarul Mangaliei pune la muncă asistaţii social şi hotelierii

Replica API 7 martie 2013 | 00:00 82

"Nu sunt de acord să susţinem persoane care sunt apte de muncă, dar sunt puturoase"

"Nu sunt de acord să susţinem persoane care sunt apte de muncă, dar sunt puturoase"

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a început de câteva săptămâni să umble prin staţiuni pentru a verifica stadiul igienizării acestora, şi nu numai, în vederea începerii sezonului estival. Primele staţiuni vizate au fost Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, iar miercuri a venit rândul staţiunii Venus. Hotelierii au primit notificări şi au stat de vorbă cu edilul, pentru a moderniza sau a curăţa hotelurile şi terenurile aferente în cel mai scurt timp posibil.

"Noi am intrat de câteva săptămâni bune în staţiune, am luat-o din partea de nord, vorbim de Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora. Am intrat şi-n Venus acum o săptămână, am finalizat Venus astăzi (n.r. ieri), intrăm în Saturn. Oarecum sunt mulţumit, încerc să fiu mulţumit, pentru că noi pe terenurile noastre am intervenit deja şi se lucrează intens, se face lumină şi pe zona noastră, întrucât inclusiv hotelierii, o parte din ei, au înţeles să vină să amenajeze zona, pentru că pentru ei vor lucra şi vor atrage mai mulţi turişti. Noi sigur ne vom face datoria până la 31 martie. Din ce-am văzut încă sunt câţiva hotelieri care nu s-au apucat de treabă, dar vom fi nevoiţi să-i sancţionăm şi să intervenim să igienizăm zonele, pentru că nu putem să rămânem aşa toată vara sau verile următoare că ei nu doresc să intervină. Aceştia vor fi prinşi într-o listă neagră şi atunci când vor avea nevoie de primăria Mangalia vor achita şi acele facturi cu siguranţă. Vom fi extrem de riguroşi când vom relaţiona cu aceşti agenţi economici, aşa-zişi investitori. Ne-am plâns tot timpul că nu mai avem turişti. Nu avem turişti pentru că aţi văzut cum arată staţiunile, şi dacă dumneavoastră ca turist aţi fi venit aici, nu aţi fi zăbovit nici măcar o zi, cel puţin eu, pentru că nu aveam ce să văd. Vă spun clar că se vor alinia la aceste cerinţe, şi dacă este necesar ne vom impune. Avem şi cadru legal, şi cu siguranţă nu au de ales, se vor alinia la standardele pe care noi le dorim", a declarat, pentru "Replica", primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

La muncă, nu la întins mâna

Nu doar hotelierii au fost luaţi în colimator de edilul Mangaliei. Acesta a precizat că în prezent sunt 70 - 80 de asistaţi social, dintre care 50 vor ieşi la muncă, pentru că sunt obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, şi că nu este de acord să susţină persoane care sunt apte de muncă, dar sunt puturoase. De asemenea, în total sunt aproximativ 400 de persoane care pot munci şi care vor fi împărţite în fiecare staţiune, fiind desemnaţi câte 5 supervizori care să se asigure că îşi vor face treaba. "Avem 50 de persoane care pot ieşi la muncă, avem vreo 70 - 80 de asistaţi social, dar numai 50 de persoane pot munci, şi aceştia vor ieşi la muncă, pentru că sunt obligaţi să presteze ore în folosul comunităţii. Mai mult decât atât, avem câteva persoane pe care le ajutăm, sunt cazate în spaţii locative ale primăriei Mangalia, nu plătesc curent, nu plătesc apă, nu plătesc deloc utilităţile. Am ajuns undeva la sume destul de mari, aproape 2 milioane de lei datorii, şi atunci în contul acestor bani trebuie să muncească. Eu nu sunt de acord să susţinem persoane care sunt apte de muncă, dar sunt puturoase. Chiar acum câteva zile mă certa o domnişoară de 25 de ani că nu primeşte ajutor de la primărie. La 25 de ani trebuie să munceşti; ajutăm oamenii în vârstă, persoanele cu dizabilităţi, acolo într-adevăr trebuie să ajutăm. Dacă ajutăm toate persoanele care nici măcar nu-şi doresc să muncească, atunci vă spuneam că avem datorii de 2 milioane de lei, acum. Trebuie să stingă aceste datorii ieşind pe stradă, dacă nu ies pe stradă, în termen de 15 zile vor părăsi acele locuinţe. În total, sunt vreo 400 de persoane care pot munci, o să vedem până la urmă din 400 câte persoane mai rămână şi atunci le vom împărţi în fiecare zi pentru fiecare staţiune, se va face prezenţa", a mai adăugat pentru "Replica", edilul Cristian Radu.

"Vreau să vin la vară să mă plimb cu copilul prin parc"

Declaraţia îi aparţine tot primarului Mangaliei. După ce a terminat de luat hotelurile şi magazinele din staţiune la puricat, în sensul că a verificat cine deţine şi cine nu deţine autorizaţie pentru unele clădiri deja existente, dar şi pentru cele care se află în construcţie, Cristian Radu a menţionat: "Vreau sa vin la vară să mă plimb cu copilul prin parc", aluzie la sutele de crengi care ocupau trotuarul, motiv pentru care jumătate de staţiune am străbătut-o pe şosea. După toaletarea pomilor şi crearea de spaţii verzi, trotuarele vor fi eliberate de crengile copacilor, de nelipsiţii boscheţi şi de asemenea vor fi revopsite. "Ne-am plâns tot timpul că nu mai avem turişti. Nu avem turişti pentru că aţi văzut cum arată staţiunile, şi dacă dumneavoastră ca turist aţi fi venit aici, nu aţi fi zăbovit nici măcar o zi, cel puţin eu, pentru că nu aveam ce să văd. Vă spun clar că se vor alinia la aceste cerinţe, şi dacă este necesar ne vom impune. Avem şi cadru legal, şi cu siguranţă nu au de ales, se vor alinia la standardele pe care noi le dorim".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218