REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul Matei: ENEL îşi bate joc de mii de oameni

Primarul Matei: ENEL îşi bate joc de mii de oameni

Replica API 4 octombrie 2013 | 00:00 118

De trei zile în beznă

De trei zile în beznă

Locuitorii din Năvodari se revoltă împotriva ignoranţei angajaţilor Enel Dobrogea. De aproape trei zile, peste o mie de gospodării din oraş sunt lipsite de curent electric. Situaţia trenează de ani de zile, de când numărul de consumatori a crescut constant, însă reprezentanţii companiei de electricitate se pare că amână la nesfârşit înlocuirea transformatoarelor vechi. Primarul Nicolae Matei spune că: "este inadmisibil ca investitorul italian care a preluat Enel să îşi bată joc de mii de oameni şi cere chiar naţionalizarea acestui serviciu de utilitate publică. Peste o mie de familii care locuiesc în cartierul de case din zona Sălii Sporturilor din Năvodari stau de aproape trei zile în frig şi întuneric. Oamenii spun că s-au săturat să reclame faptul că Enel nu îşi respectă contractele încheiate cu ei. De fiecare dată când consumul de energie electrică creşte, transformatorul vechi de zeci de ani, depăşit moral şi subdimensionat în comparaţie cu numărul de consumatori cedează şi lasă fără curent mare parte din populaţia oraşului Năvodari".

După trei zile în care şi-au ţinut copiii în frig, mai mulţi dintre locatari s-au strâns în faţa sediului Enel din Năvodari şi au încercat să stea de vorbă cu factorii de decizie din cadrul companiei. Fără succes, pentru că li s-a transmis prin intermediul agenţilor de pază că situaţia va fi remediată! "Astfel că oamenii sunt condamnaţi să suporte periodic neajunsurile provocate de refuzul Enel de a investi în propria reţea de distribuţie. Cel puţin până când autorităţile statului se vor hotărî să ia măsuri împotriva ignoranţei şi a nepăsării unui investitor care se crede ... stat în stat!", mai susţin reprezentanţii Primăriei Năvodari. Nu doar la Năvodari au fost probleme, dar şi la Castelu. Un localnic ne-a semnalat la redacţie faptul că: "În unele zone nu avem tensiune şi asta se întâmplă la orice bătaie de vânt nu numai când sunt emise coduri portocalii. Atenţie, în Castelu e Cod Roşu de indiferenţă, nepăsare din partea coducerii".

Vrabie: Instituţiile care îşi dau aere că intervin în situaţii de urgenţă fac joc de glezne

De altfel, marţi, localitatea Peştera din judeţul Constanţa a fost ruptă de lume. Nu curent electric, nu telefoane, nu picior de om de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) sau de la Prefectură. Fiecare s-a descurcat cum a putut. Edilul comunei, Valentin Vrabie, este revoltat pe autorităţile constănţene abilitate să intervină în astfel de situaţii pentru că nu şi-au făcut datoria. Cel puţin nu la el în ogradă. Acum, situaţia este bună. Ieri (n.red. - marţi) am stat fără curent electric, fără telefoane. Toate instituţiile gen Prefectură, ISU, ne spun să raportăm, dar nu intervine nimeni. Instituţiile care îşi dau aere că intervin în situaţii de urgenţă fac joc de glezne. Nimeni nu a ajuns la Peştera. S-au inventat telefoanele mobile, domnii comunişti nu ştiu?! Era eficient să aibă un om la primăriile localităţilor cu risc de inundaţii, să avertizeze, dar nu, a declarat, revoltat, primarul. Locuitorii din Peştera nu au avut energie electrică, marţi, de la ora 8 dimineaţă, până la orele 17.00, iar cei din Ivrinezu Mare, respectiv Ivrinezu Mic, au stat fără curent până noaptea, târziu. Valentin Vrabie spune că nu au fost inundaţii, pentru că a intervenit cu echipa sa în timp util însă, pământul este saturat şi, dacă va continua să plouă, va exista riscul ca localitatea să se inunde.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367