REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarul Mihai Chirică va da în judecată Guvernul, cerând să nu se aplice modificările Codului Fiscal

Primarul Mihai Chirică va da în judecată Guvernul, cerând să nu se aplice modificările Codului Fiscal

Replica API 15 noiembrie 2017 | 01:14 456

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, marţi, că va da în judecată Guvernul şi va cere instanţei să nu se aplice ordonanţa cu privire la modificările Codului Fiscal. El a afirmat, pentru News.ro, că ordonanţa emisă săptămâna trecută de Guvern va avea ca efect umilirea administraţiilor locale faţă de centru şi că, pentru a obţine bani, va trebui să te ”căciuleşti” în permanenţă. La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, spune că va sesiza Avocatul Poporului şi le recomandă tuturor primarilor care vor avea bugetul afectat să facă la fel “pentru a avea forţă de a schimba legislaţia”.

”Vom cere în instanţele din România să nu se aplice această ordonanţă. Toată lumea are de pierdut, inclusiv Guvernul. Tu încerci să faci ceva pentru comunitatea locală şi vine cineva certat cu bunul-simţ şi îţi ia munca. Va trebui în permanenţă să te căciuleşti pentru a obţine bani, pentru că rămâi fără fonduri. Este o umilire generală şi o dependenţă totală faţă de centru. Ne-au pus pe toţi în genunchi. Va trebui să cerşim dezvoltare. Este o lovitură pentru toate oraşele, dar nu ştiu câţi primari au curajul să dea Guvernul în judecată. E o înrobire generală, nu putem sta pasivi“, a declarat primarul Iaşiului Mihai Chirica, scrie news.ro.

Săptămâna trecută, Mihai Chirica, membru PSD, a spus că prin modificările aduse de Codului Fiscal, bugetul local va fi afectat direct şi profund, şi că, după evaluarea impactului financiar, vor fi luate măsuri pentru a corecta această situaţie.

Chirica a precizat, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, că serviciile contabile din Primăria Iaşi au intrat în alertă şi că se fac evaluări privind impactul ordonanţei de urgenţă a guvernului privind modificările la Codul fiscal.

Edilul Iaşiului a mai spus că ”lista de investiţii a primăriei se va duce spre zero“.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asteptam cu nerabdare finalizarea acestei decizii, felicitari
2
0
deficitul generat de decizia partidului de infractori machidoni psd va fi platit de babuinii care muncesc in special la privat-ca si mine,in timp ce tiganetul parcat in h.coanda si machidonii lipiti de scaune in pozitii cheie de decizie vor prospera.machidonii si tiganii sunt daunatorii comunei C-ta.traiasca republica machidoneasca si tiganeasca -africa alba.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218