REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarul Mitroi, despre cazul şefului Poliţiei Locale, acuzat de şantaj

Primarul Mitroi, despre cazul şefului Poliţiei Locale, acuzat de şantaj

Replica API 3 februarie 2022 | 00:00 5078

În urma unor acuzaţii aduse şefului Poliţiei Locale Valu lui Traian, primarul comunei a ţinut să clarifice unele aspecte. Astfel, Ianis Fulina este acuzat de unul dintre agenţii Poliţiei Locale că: trasa sarcini inutile pentru a rămâne singur la sediu, sustrăgea înscrisuri din primărie pentru a le folosi în scop de şantaj, folosea în interese proprii motorina destinată maşinilor de poliţie, loveşte cetăţeni, efectua înregistrări neautorizate ale conversaţiilor avute cu colegi sau colaboratori, folosea personalul Poliţiei Locale în interes propriu, punea agenţii să săvârşească fapte ilicite şi multe altele.

Mai jos puteţi citi mesajul transmis de primarul Florin Mitroi:

"Având în vedere că în data de 03.02.2022 am fost contactat telefonic de reprezentantul publicaţiei Vălureni pentru a îmi exprima opinia privitor la o serie de plângeri depuse la Postul de Poliţie Valu lui Traian impotriva Şefului Poliţiei Locale, consider că este de datoria mea ca reprezentant al Primăriei Valu lui Traian să clarific câteva aspecte. Cu scuzele de rigoare, voi fi foarte punctual şi reţinut in declaraţii, deoarece anchetele sunt în desfăşurare şi nu vă ascund că aş fi preferat să rămână departe de presă subiectul, cel puţin până la soluţionare. Este unica declaraţie pe care o fac publică pe acest subiect. În data de 18.01.2022 la mapă mi-a ajuns o piângere făcută de unul dintre agenţii Poliţiei Locale. Acesta îmi aducea la cunoştinţă mai multe sesizări ce îl priveau pe dl Fulina lanis şi vă voi da câteva exemple: acesta le trasa sarcini inutile pentru a rămâne singur la sediu, sustrăgea înscrisuri din primărie pentru a le folosi în scop de şantaj, folosea în interese proprii motorina destinată maşinilor de poliţie, loveşte cetăţeni, efectua înregistrări neautorizate ale conversaţiilor avute cu colegi sau colaboratori, folosea personalul Poliţiei Locale în interes propriu, punea agenţii să săvârşească fapte ilicite şi multe altele. O parte dintre aceste sesizări sunt de competenţa organelor de cercetare penală şi au fost transmise spre verificare. Pentru celelalte aspecte a fost sesizată Comisia de Disciplină constituită la nivelul primăriei, iar audierile sunt în curs.

Pe perioada cercetărilor dl Fulina a fost mutat, conform legii, pe un post egal fără legătură cu activitatea verificată. indată ce această mutare a devenit publică, atât la sediul Primăriei cât şi la Postul de Poliţie Valu lui Traian s-au prezentat mai multe persoane, locuitori ai comunei, care au depus plângeri referitoare la faptul că dl Fulina i-a ameninţat, agresat, intimidat şi alte asemenea. Aspectele penale au rămas iarăşi în sarcina organelor de cercetare, iar cele adrninistrative au fost centralizate într-o nouă plângere, de această dată formulată de administratorul public din cadrul Primăriei, înaintată Comisiei de Disciplină de la nivelul instituţiei.

Am avut şi am în continuare încredere enormă în echipa pe care o conduc. Am ales şi am format oamenii astfel încât să fie în serviciul cetăţeanului. Pentru mine a fost atât un şoc cât şi o mare dezamăgire să ajungem astfel de situaţie. Dacă dl Fulina va fi dovedit vinovat, raporturile sale de muncă vor fi cel mai probabil incetate, în funcţie de propunerea Comisiei de Disciplină. Pentru aspectele penale am depus şi eu plângere, în calitate de parte vătămată şi reprezentant al comunei. Este prima oară când sunt pus in această situaţie în aproape 20 ani de primărie, dar asta este, ne supunem cu toţii legii şi era de datoria mea.

În încheiere, menţionez că am incredere totală în organele de cercetare penală, ca şi în Comisia de Disciplină. Mă voi supune în totalitate deciziilor luate de acestea. Tocmai de aceea, următorul comunicat de presă pe acest subiect va fi dat la momentul finalizării tuturor cercetărilor."

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218