REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primarul Mitroi şi fostul prefect Culeţu, ACHITAŢI în dosarul de abuz în serviciu!

Primarul Mitroi şi fostul prefect Culeţu, ACHITAŢI în dosarul de abuz în serviciu!

Replica API 24 iunie 2019 | 00:55 1662

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian şi fostul prefect al judeţului Constanţa, Dănuţ Culeţu, au fost achitaţi în dosarul în care erau acuzaţi de abuz în serviciu! Procesul durează de ani de zile, însă decizia pronunţată de Tribunalul Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 10 zile de la comunicare

Tribunalul Constanţa a decis achitarea lui Dănuţ Culeţu, fost prefect al Constanţei între 2005-2006, a primarului comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, pentru abuz în serviciu, a lui Sponte Stere, fost director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, a lui Gabriel Gheţu, fost şef al Biroului Judeţean de Rentă Viageră Agricolă la Administraţia Domeniilor Statului - Reprezentanţa Teritorială Constanţa, şi a lui Titus Găgeatu, fost consilier în cadrul Prefecturii Constanţa, ultimii trei pentru complicitate la abuz în serviciu. Instanţa a considerat că se impune achitarea acestora întrucât fapta pentru care au fost judecaţi nu este prevăzută de legea penală.

Reamintim că procurorii DNA i-au trimis în judecată pe cei cinci în luna ianuarie 2015. Anchetatorii au stabilit că "prefectul Dănuţ Culeţu, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de fond funciar Constanţa, prin încălcarea dispoziţiilor legale, la data de 27 septembrie 2006, a propus şi a determinat adoptarea unei hotărâri, de către comisia respectivă, fără a o supune la vot, validând, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafaţă de 656,76 hectare aparţinând Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian, în favoarea unor persoane care nu au făcut dovada că au deţinut terenuri pe acel amplasament". Tot potrivit procurorilor, cu câteva luni înainte de această decizie, primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, în calitate de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar Valu lui Traian, a formulat, către Comisia judeţeană Constanţa, propunerea de transformare a unor anexe deşi, susţin procurorii, "persoanele respective nu au putut face dovada vechiului amplasament în perimetrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Valu lui Traian. Astfel, a fost preluată o suprafaţă de 656 de hectare din terenurile staţiunii de cercetare".

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca mitroi nu o sa mai existe primar. Carcotasi si invidiosi or sa fie mereu. Felicitari Florin !!!
0
0
Pe mine Culetu cand era prefect m-a angajat la CNE Cernavoda. De fapt Bucur Ionel.
1
0
Mitroi sa pus bine cu tigani si cu interlopi . Dintr -un sofer sa ajungi latifundiar , este prea exagerat . Si asta in mandatele lui de primar . Numai ca in Romania cei care fura cu vagoanele nu ajung la puscarie pentru ca au de unde sa inparta celor care ii judeca . Mitroi a cumparat presa , judecatori , politicieni . Sa pus la adapost cum se spune . Este un fel de dragnea dar mai mic .
1
0
MITROI LA PUSCARIE !
1
1
Nu am fost si nu sunt fan Culetu,cat a fost director la BRD ,banca functiona ca unsa ,creditele erau in progres ,dar acum la conducerea agentiei BRD Cernavoda e un incompetent ,un arogant caruia creerul i s-a atrofiat si prostia i-a acaparat totul aceste,,calitati ,,le are NESIM REMU .
2
0
cand v am zis ca vor urma numai achitari si prescrieri nu m ati crezut. Gata a intrat Dragnea, userosecuristii ai dat un exemplu pt cine ii va mai calca pe coada de acum si isi vad de afaceri linistit. userlocii cica noii politicieni, le fac interesele iar peste 20 30 ani vor deveni noii pesedisti. Ca nu o sa faca nimic.
3
3
Danut Culetu era, la initierea lui in lumea asta mare, director la BRD Cernavoda. Este un rahat de machidon. Este un jeg nerecunoscator. Musca mana care l-a hranit! Sa piara, scarba dracului!
10
0
20 de ani merita Mitroi cel putin , a rupt Valu in 2 . A luat tot ce mai avea plus ca Fute nevestele la astia de la primarie . Pe toate le -a gaurit .
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218