REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarul Scupra trage un tun imobiliar pe malul lacului din Ovidiu

Primarul Scupra trage un tun imobiliar pe malul lacului din Ovidiu

Replica API 30 august 2013 | 00:00 172

Evaluări "cu repetiţie", până a ieşit preţul corect

Evaluări "cu repetiţie", până a ieşit preţul corect

Cine are noroc să afle când va fi următoarea licitaţie publică deschisă în oraşul Ovidiu, poate face afacerea vieţii lui. În şedinţa ordinară a Consiliului Local al oraşului Ovidiu, care va avea loc vineri, 30 august, începând cu ora 15.00, pe ordinea de zi figurează şi un proiect de hotărâre privind vânzarea, prin licitaţie publică deschisă, a unor terenuri cu mult subevaluate, aflate în proprietatea privată a oraşului. Dacă luăm în considerare uşurinţa cu care au trecut proiectele privind vânzarea terenurilor aflate în proprietatea oraşului Ovidiu în ultimele luni, votul de vineri ar trebui să fie o simplă formalitate.

Dacă votul va fi favorabil, se va aproba vânzarea, prin licitaţie publică deschisă, a terenului în suprafaţă de 3.134 mp, situat în oraşul Ovidiu, strada Naţională, nr. 192, judeţul Constanţa, iar preţul de pornire la licitaţie, conform raportului de evaluare nr. 11892/21.08.2013, întocmit de SC Creagam International SRL, este de 16 euro/mp, fără TVA. Ciudat este faptul că primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a retras acelaşi proiect din şedinţa ordinară a CL din luna iulie, cu doar o oră înainte ca şedinţa să înceapă. Şi mai ciudat este că în proiectul retras de primar era precizat un preţ dublu - 33 euro/mp, iar raportul de evaluare a fost întocmit de o altă firmă, SC Evex Actual SRL, în data de 21.06.2013. Pentru a vă da seama mai bine de diferenţa imensă de preţ, ar trebui să ştiţi că dacă proiectul privind vânzarea suprafeţei de 3.134 nu ar fi fost restras în luna iulie şi ar fi fost votat, valoarea terenului era de 106.700 euro, în timp ce dacă proiectul va fi votat vineri, valoarea aceluiaşi teren va fi de 51.728 euro. Ce motive a expus iniţiatorul proiectului, primarul George Scupra? "Până în prezent, terenul, în suprafaţă de 3.233 mp, nu a fost materializat în nici un fel de către Consiliul Local Ovidiu, iar neexploatarea bunului nu a condus la realizarea unor venituri la bugetul local. Realizarea de venituri la bugetul local provenind din vânzarea bunului imobil şi a altor taxe şi impozite locale va fi oportună pentru efectuarea unor alte investiţii de maximă prioritate şi importanţă socială pentru Consiliul Local", se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre privind aprobarea vânzării prin licitaţie publică deschisă a terenului în suprafaţă de 3.233 mp, situat în oraşul Ovidiu, pe strada Naţională.

Un teren situat în râpă, mai scump decât unul situat pe malul lacului

Tot pe ordinea de zi a şedinţei CL Ovidiu de vineri se află aprobarea vânzării, prin licitaţie publică deschisă, a terenului în suprafaţă de 4.311 mp, situat în zona Cişmea, cu preţul de pornire fixat la 10,68 euro/mp, în condiţiile în care preţul pieţei într-o zonă asemănătoare este de 115 euro/mp. Ambele terenuri sunt situate pe malul lacului, dar diferenţa de preţ este absolut colosală. Valoarea reală a terenului în cauză este aproximativ 495.765 euro, în timp ce licitaţia porneşte de la preţul de 46.127 euro. Dacă proiectul va fi votat, iar terenul va fi câştigat cu preţul la care va porni licitaţia, oraşul Ovidiu ar suferi un prejudiciu de... 449.638 euro. În acelaşi timp, va fi pus spre aprobarea vânzării, prin licitaţie publică deschisă, a terenului în suprafaţă de 536 mp, situat la Naţională şi preţul de pornire este fixat la 16 euro/mp. Acest teren este situat într-o pantă sau mai bine spus, râpă. Chiar şi aşa, preţul pentru unui metru pătrat este cu 5 euro mai mare decât cel al unui teren situat pe malul lacului. Astfel, cine doreşte să se îmbogăţească peste noapte cu sute de mii de euro este invitat la licitaţia publică organizată în oraşul Ovidiu. Atenţie însă, un detectiv particular v-ar putea fi de mare folos, pentru a afla data licitaţiilor. Vom reveni.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218