REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarul şi contabila-şefă din Primăria Tuzla, într-un nou dosar de corupţie

Primarul şi contabila-şefă din Primăria Tuzla, într-un nou dosar de corupţie

Replica API 24 noiembrie 2011 | 00:00 1403

A cheltuit banii bugetului local pe o lucrare abandonată

A cheltuit banii bugetului local pe o lucrare abandonată

După prima rezoluţie de începere a urmăririi penale împotriva primarului comunei Tuzla, Constantin Micu, emisă de procurori la începutul lunii noiembrie, a început o nouă cercetare pe numele aceluiaşi primar. În primul dosar, procurorii au reţinut că edilul, împreună cu consilierul său personal, Samoilă Gheorghe, şi consilierul local Reşit Taner, sunt acuzaţi de delapidare, în detrimentul primăriei, prejudiciind Primăria Tuzla cu 5.000 de lei, prin alimentarea cu carburanţi a maşinilor proprii. Situaţia din Primăria Tuzla a intrat şi în atenţia Prefecturii judeţului Constanţa, nu doar a Parchetului, prefectul Claudiu Palaz exemplificându-l pe Constantin Micu la capitolul "aşa nu".

În noul dosar, pentru care primarul a dat, ieri, cu "subsemnatul" la Parchetul Tribunalului Constanţa, Micu este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, pentru unele fapte comise în vara anului 2009. La acea vreme, trei afacerişti din Bucureşti, Constantin Iancuş, Elena Iancuş, administratori ai unei firme de asigurări din capitală, şi Hanoon Meshkoor (cetăţean arab), au donat Primăriei Tuzla o suprafaţă de 3.976 metri pătraţi, proprietate privată, în scopul realizării cadrului juridic necesar unor lucrări de infrastructură locativă. De altfel, prin HCL 50 din 26 mai 2008, comuna Tuzla, prin reprezentanţi, îşi dăduse acordul privind procedura de iniţiere a documentaţiei de urbanism, plan de urbanism rural şi introducerea în intravilanul comunei, în scopul lotizării pentru locuinţe, a terenului prorpietate privată a afaceriştilor menţionaţi. Întreaga infrastructură de utilităţi trebuia făcută de cheltuiala beneficiarului, însă, în 2009, primarul a procedat cu de la sine putere, fără nici un document justificativ sau fără urmarea procedurii regulamentare, la amplasarea pe seama şi cheltuiala primăriei a unei conducte de apă îngropate, de 1.200 metri, fără a exista un proiect tehnic legat de amplasarea conductei în sine, care să analizeze aspectele pe piese, structură, operaţiuni, cheltuieli aferente, reguli de protecţie a muncii şi de protecţie a mediului. Primarul a dispus plata sumei de 34.609 lei din bugetul local, cu ajutorul contabilul-şef al Primăriei Tuzla, Aiten Cherim, în conturile SC Aqua Holding SRL, însemnând plata unor piese necesare montării conductei. Apoi, tot din bugetul local, a achitat unele lucrări secundare, folosind totodată angajaţi şi utilaje ale primăriei, plus carburanţii decontaţi, de asemenea, din bugetul local.

Bani îngropaţi de pomană

Toate bune şi frumoase, însă, după finalizarea lucrării, edilul a încercat să se racordeze cu conducta nou înfiinaţată la conducta de apă care alimentează localitatea Costineşti, pe teritoriul căreia trecuse cu lucrarea, fără a avea o autorizaţie în acest sens. Pentru acest motiv a şi fost refuzat. Datorită existenţei unor utilităţi precum alimentarea cu apă, preţul terenului a crescut, însă lucrarea a rămas în paragină, actualmente fiind abandonată. Oamenii legii s-au sesizat în acest sens, motiv pentru care au întocmit formele premergătoare începerii urmăririi penale faţă de primarul Constantin Micu, acuzat pentru fapte de corupţie, respectiv "abuzul în serviciu contra intereselor publice".

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218