REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primarul şi poliţiştii din Medgidia, mulţumiţi de sistemul "Big Brother": vor să îl extindă

Primarul şi poliţiştii din Medgidia, mulţumiţi de sistemul "Big Brother": vor să îl extindă

Replica API 21 ianuarie 2014 | 00:00 172

Supravegherea video a scăzut infracţionalitatea

Supravegherea video a scăzut infracţionalitatea

De mai bine de jumătate de an, municipiul Medgidia este supravegheat în permanenţă de un sistem de camere video. 54 de camere fixe şi 27 mobile veghează asupra urbei, iar rezultatele încep să apară, spun poliţiştii, care au constatat o scădere a ratei infracţionalităţii. Având în vedere eficienţa camerelor video, Primăria Medgidia are în plan extinderea sistemului de supraveghere.

Agenţii care monitorizează camerele din biroul Poliţiei Locale notează şi raportează toate evenimentele surprinse de camerele video. Numai în perioada august - ianuarie, au fost identificate infracţiuni de distrugere, precum autoturisme zgâriate, automate de cafea distruse, spaţii comerciale, sau geamuri de locuinţe, furturi, cum ar fi stâlpi de iluminat, pubele, dar şi imagini cu o femeie care a fost tâlhărită în centrul oraşului. Camerele supraveghează şi traficul, aşa că toate accidentele sunt surprinse de camerele video. Materialele video sunt păstrate timp de 30 de zile, timp în care orice cetăţean poate face o cerere pentru a avea acces la imagini. Mai mult, înregistrările pot constitui probe în instanţă. Imaginile care surprind fapte infracţionale sunt trimise către Poliţia Medgidia care le foloseşte în cadrul investigaţiilor. "Pentru prima dată în istoria postdecembristă, rata infracţionalităţii a scăzut cu 40% în Medgidia. Au scăzut şi cazurile închise cu A.N. (autor necunoscut), iar descurajarea infractorilor de către aceste camere poate fi una dintre cauze", a declarat comisarul Constantin Rădoacă, şeful Biroului Investigaţii Criminale din Medgidia. Acesta a mai declarat că două persoane acuzate de furt au fost prinse cu ajutorul imaginilor video. Având în vedere eficienţa camerelor video, Primăria Medgidia are în plan extinderea sistemului de supraveghere. "Proiectul de monitorizare a făcut parte din Planul Integral de Dezvoltare Urbană, ca un proiect pentru creşterea siguranţei cetăţenilor. Acesta a avut două componenete: prevenirea faptelor de tip infracţional şi identificarea infractorilor cu consecinţe de a asigura probele necesare pentru penalizarea acestora. Sistemul de supraveghere instalat suportă un număr de peste o mie de camere video, însă extinderea se va face treptat şi avem în plan să începem chiar de anul acesta", a precizat primarul Marian Iordache.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218