REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primarul şi viceprimarul din Tuzla s-au făcut albie de porci în primărie

Primarul şi viceprimarul din Tuzla s-au făcut albie de porci în primărie

Replica API 7 decembrie 2011 | 00:00 251

"Nu ţi-e ruşine, nesimţitu' dracului" - "Ieşi mă afară, tu nu ai făcut altceva decât să furi"

"Nu ţi-e ruşine, nesimţitu' dracului" - "Ieşi mă afară, tu nu ai făcut altceva decât să furi"

Şoc şi groază pe holurile Primăriei Tuzla. Un nou scandal, o nouă dispută s-a născut între unii consilieri, pe de o parte, iar de primar, de cealaltă parte. Consilierul-viceprimar Marian Sărăcilă şi primarul Constantin Micu s-au confruntat, din nou, revendicându-şi, pe rând, sediul Primăriei Tuzla, şi dându-se afară reciproc, pe motiv că fiecare a contribuit la ridicarea construcţiei care avea să devină sediul administraţiei publice locale. "Cine eşti tu, să faci ce vrei în Primăria Tuzla? Eşti buricul pământului? Până nu te duci la puşcărie nu te las mă, nu te las. Uită-te la mine. Nu ţi-e ruşine, nesimţitul dracului ce eşti! Ce, e primăria lu maică-ta?", răsunau vorbele viceprimarului Sărăcilă, în timp ce primarul Constantin Micu contraataca în acelaşi mod: "Ieşiţi, mă, afară. Nu am făcut eu, mă, primăria? Tu nu ai făcut mă nimic de când ai venit, decât ai furat, atât. Ai furat şi îi furi pe ăştia în continuare".

Totul a pornit de la o lucrare privind construirea unui canal de colectare a apelor pluviale, într-o zonă periferică, în apropierea cimitirului musulman din localitatea Tuzla. Viceprimarul Sărăcilă şi mai mulţi consilieri s-au declarat nemulţumiţi de faptul că banii obţinuţi de la Consiliul Judeţean în acest scop, au fost cheltuiţi "în mod prostesc". " Într-o şedinţă a Consiliului Local, printr-o documentaţie făcută de primar şi contabila şefă, s-au solicitat bani de la Consiliul Judeţean pentru a construi acest canal de preluare a apelor pluviale. Pe data de 16 noiembrie am avut şedinţă, când primarul s-a folosit de prezenţa cetăţenilor pentru a face presiuni asupra noastră ca să aprobăm banii. Am aflat azi (ieri-n.r.) că vrea să facă recepţia finală cu dispoziţia din data de 24 noiembrie şi din 28 noiembrie. Este vorba despre 86 de mii de lei pentru canal şi 58 de mii pentru grătare. Numai că acestea sunt sub orice critică, arată penibil, arată ca o funie în sac. Ne-am adunat aici să explicăm că nu suntem împotriva banilor care vin pentru comunitate, ci împotriva acestor oameni care îşi bat joc de banii publici şi de lucrările făcute în localitate. Dacă am fi avut un proiect, ne-am fi uitat, să vedem dacă este conform standardelor. Avem un miliard şi vreo 400 de milioane lei vechi, aruncaţi de dragul de a face lucrări. Aici este vorba despre două lucrări: una privind construirea canalului, cealaltă privind grătarele. El tot timpul ne sfidează şi face numai cum vrea el. Vineri voi convoca Consiliul Local într-o şedinţă extraordinară, unde vom anula proiectul de hotărâre pe care l-am aprobat, pentru canal şi grătare, iar banii îi vom da când o să vedem lucrările aşa cum trebuie. Mai departe, vom sesiza Inspectoratul de Stat în Construcţii, să trimită specialiştii aici şi să vadă lucrarea, chemăm şi din partea Prefecturii şi de la CJC, să vadă unde se duc banii şi ce se face cu ei, dar mai ales ce îndrumări primesc primarii ăştia PSD-işti. Să nu mai spunem că în comisia de recepţie nu sunt decât oamenii lui", a declarat Marian Sărăcilă.

Ce zice primarul: "Ăştia au ceva cu mine, sunt nebuni, ca oameni, sunt nebuni"

La rândul său, primarul Constantin Micu ne-a declarat că lucrarea corespunde calitativ şi că, de fapt, consilierii au ceva cu el. "Scandal există în toată Tuzla. De unde ştiu consilierii că aceste costuri sunt exagerate, sunt cumva evaluatori? De unde ştiu ei cât costă o astfel de lucrare? Cine a făcut acest calcul? Un geambaş de terenuri, un escroc care păcăleşte comunitatea? Cine sunt ei de fapt? Totul a trecut prin Consiliul Local, dar ăştia sunt nebuni, nici nu mai vreau să aud de ei. Celălalt canal, de lângă cimitirul musulman, este în curs de construire, există o legătură între ele printr-un tub care face continuitatea preluării apei. Sper ca toată lucrarea să fie gata până la sfârşitul lunii. În concluzie, lucrarea este făcută ca la carte, este făcută de specialişti, doar nu am făcut-o eu. Ăştia (consilierii n-r.) nu vor nimic în comună. Ăştia au ceva cu mine, sunt nebuni, ca oameni, sunt nebuni", ne-a declarat primarul Constantin Micu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218