REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 16 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6854
12.4° Constanța Luni, 16 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6854
 

Primarul Vasile Delicoti: Țigmeanu a intrat în consiliu și va face ce a făcut 4 ani: scandal. Video

Primarul Vasile Delicoti: Țigmeanu a intrat în consiliu și va face ce a făcut 4 ani: scandal. Video

Mariana MURAT, Emilia BABU 9 august 2024 | 00:00 2676

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, s-a aflat joi, 8 august, în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiectele care sunt pe cale de implementare, dar și despre problemele cu care s-a confruntat legate de proiectul privind alimentarea comunei la rețeaua de gaze. Cine îi pune piedici vedeți în interviul mai jos. De asemenea a vorbit și despre contracandidata sa, Florentina Țigmeanu, candidatul AUR la primăria Poarta Albă.

Primarul Vasile Delicoti: tigmeanu a intrat in consiliu si va face ce a facut 4 ani: scandal. Video

În debutul interviului, Vasile Delicoti a făcut o analiză a alegerilor locale din 9 iunie și a vorbit și despre adversara sa din campanie, Florentina Țigmeanu.... care, deși nu a pus mâna pe primărie, a prins un loc în Consiliul Local.

A intrat în consiliu, va face și ce a făcut și cei patru ani de zile, va provoca scandal. Are un electorat fidel care indiferent de cum se comportă, o votează, le respect opinia inclusiv pe cei care au votat și PSD pentru că asta este o democrație, trebuie să ținem cont de părerea fiecăruia. Practic sunt niște probleme personale, niște frustrări personale. Nu este o problemă care ține de administrație publică sau o problemă administrativă. Orice chestie, tot ce i se întâmplă negativ aruncă în sarcina mea.

„Florentina Țigmeanu și-a șters toate postările în care eram cel mai bun primar”

”12 ani am fost în echipă și a șters toate postările în care scria că eram cel mai bun primar, cel mai lăudat, cel mai frumos, cel mai performant. Acum, deodată, sunt la polul opus ceea ce arată clar că este o chestiune personală, nu se poate schimba un om în două  zile. I-am spus că mandatul următor nu mai vreau să lucrez cu dumneaei din cauza modului în care și-a făcut datoria sau cum s-a comportat, a doua zi am devenit cel mai rău. Dacă îi spuneam în continuare că va fi viceprimar și că vom merge în aceeași formulă efectiv eram și în campania din 2020 cel mai bun primar, cel mai bun om și am fi mers împreună în campanie și totul ar fi fost roz.”

Florentina Țigmeanu folosea personalul din primărie „ unul îi făcea mâncare, unul îi călca rufele”


Fiind un cadru didactic în postura de viceprimar a fost foarte mângâiată pe cap și lăudată în sensul că toată lumea îi spunea „ Doamna, vai da ce bine vă stă, dar ce frumoasă, dar ce deșteaptă”, unul îi făcea mâncare, unul îi călca rufele, adică a avut așa un salt. Din primărie, deci folosea personalul, colegele din primărie care ii erau colege și ă dați seama deodată să te trezești că ți se face tot menajul gratuit și cineva te laudă toată ziua iar în momentul în care eu am avut, colegii spun proasta inspirație să-i spun că nu mai vreau să lucrez, s-a schimbat la 180 de grade, de aceea consider că este o problemă personală pentru că schimbarea a venit brusc, adică dacă eu eram o persoană așa cu mă descrie ea s-ar fi întâmplat în timp. ”,a  mai subiliniat Delicoti

Video 1: 

Probleme la rețeaua de gaze?!

În a doua parte a interviului primarul din Poarta Albă, a vorbit despre principalele proiecte implementate în acest mandat, fiind vorba despre rețeaua de gaze, dar și despre asfaltarea în totalitate a comunei: „Traseul a fost foarte anevoios din cauza faptului că termenul de implementare a fost destul de scurt. Dacă în 2020 s-a deschis sesiunea de depunere, 2021 s-a semnat contractul, undeva la un an de zile am avut au una și trei luni am avut practic perioadă să implementăm acest proiect și a fost destul de dificil. S-a discutat practic și s-a inițiat o hotărâre de guvern de mutare a cheltuielilor care nu au fost decontate din programul infrastructură mare din POIM și de șapte luni de zile nu se mai mișcă această hotărâre. Este o hotărâre de Guvern, diferențele de executat urmau să se mute în sarcina Ministerului Dezvoltării, după care au hotărât că se vor duce pe Administrația Fondului pentru Mediu, unde sunt mai mulți bani colectați din taxele de mediu, dar probabil sunt deja și acolo probleme cu proiectele în implementare. Bănuiesc că este o problemă cu banii și la nivelul administrației fondului pentru mediu și încă nu s-a dat după șapte luni de zile această hotărâre de guvern astfel încât să putem muta cheltuielile pe un alt program, cea ce ne face viața destul de grea. Noi am luat un credit pentru a plăti aceste cheltuieli în speranța că le vom deconta de la administrația fondului pentru mediu sau de la Ministerul Dezvoltării și atunci să putem returna acest credit. Din păcate, însă nu s-a întâmplat. Termenul era undeva cel discutat în ședințe aprilie 2024, deja suntem în august 2024 și nu s-a întâmplat și probabil nici în perioada următoare nu se va întâmpla să apară această hotărâre de guvern.”,a  declarat Delicoti.
 

Funcționăm cu 55% din personalul pe care îl avem 

Vasile Delicoti a vorbit, în continuare, despre problemele cu care se confruntă.  „Noi plătim rata din bugetul local și  încercăm să facem față până se va hotărî Guvernul să facă ceva cu aceste proiecte, pentru că sunt proiecte destul de importante pentru comunități. Noi am redus cheltuielile cât de mult s-a putut, funcționăm cu 55% din personalul pe care îl avem conform legii. Oamenii fac eforturi în primărie să ducem lucrurile în formula aceasta la capăt și fără să mai facem angajări de personal, dar banii nu-i putem scoate decât dacă vin de la București prin aceste programe de finanțare. N-ar ajuta o creștere de taxe locale  n-ar însemna mare lucru pentru bugetul local, ci înseamnă un efort suplimentar pentru cetățeni. Creșterile de taxe locale care s-au discutat ar aduce doar niște bani suplimentari pentru funcționare.

Video 2:

 

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:


v

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166