REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul Vergil Chițac a convocat consilierii locali în ședință. VIDEO!

Primarul Vergil Chițac a convocat consilierii locali în ședință. VIDEO!

Replica API 9 noiembrie 2020 | 18:13 3351

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a convocat consilierii locali municipali în prima ședință din acest mandat. Evenimentul a avut loc luni, 9 noiembrie, în sala Remus Opreanu.

Prin Dispoziția nr. 4417 privind convocarea Consiliului local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară Vergil Chițac, primarul municipiului Constanţa, dispune:

Art. 1 Se convoacă Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă ordinară, luni, 9 noiembrie 2020, ora 1300, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.

Art. 2 – (1) Proiectul ordinii de zi, cu menţionarea titlurilor proiectelor de hotărâri și a iniţiatorului este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta dispoziţie.

(2) Proiectul ordinii de zi va fi adus la cunoştinţă locuitorilor municipiului prin mass-media şi prin afişarea pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanţa.

Art. 4 Proiectul ordinii de zi se transmite consilierilor locali în format electronic la adresele de poştă electronică comunicate.

Art. 5 Consilierii locali sunt invitaţi să formuleze şi să depună amendamente asupra proiectelor de hotărâri.

Art. 6 Compartimentul relaţii consiliul local şi administraţia locală, Compartimentul comunicare şi relaţii mass-media şi Direcţia tehnologia informaţiei şi relaţii publice vor duce la îndeplinire prevederile prezentei dispoziţii, iar Compartimentul relaţii consiliul local şi administraţia locală va comunica dispoziţia, spre ştiinţă, Instituţiei prefectului judeţului Constanţa.

Proiectul ordinii de zi

1.Aprobarea procesului verbal al şedinţei privind ceremonia de constituire a Consiliului local al municipiului Constanţa din data de 29.10.2020;

A fost aprobat cu 25 de voturi pentru. Proiectul a trecut.

2.Depunerea jurământului domnului Mihăilescu Cristian;

Mihăilescu nu a putut fi prezent însă și-a depus jurământul în sistem online.

3.Depunerea jurământului domnului Stavăr-Vergea Romeo;

Romeo Stavăr a depus jurământul.

4.Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință;

iniţiator: primar Vergil Chițac

Stere Hira a fost propunerea din partea PNL. Acesta a fost ales președinte de ședință în unanimitate de voturi. „Este o onoare și un privilegiu pentru mine și este o încercare cu emoții, și să vorbesc după domnul profesor, Vergil Chițac” a declarat Stere Hira.

USR PLUS și PSD nu au avut propuneri.

5.Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de numărare a voturilor;

iniţiator: primar Vergil Chițac

Cristian Timpu – PSD – 26 voturi pentru

Mihai Ochiuleț - USR PLUS – 26 voturi pentru

Mihaela Garip – USR PLUS – 26 voturi pentru

Mihaela Andrei și Costin Avătavului – 26 voturi pentru

Ionuț Rusu și Florin Cocargeanu, aleși viceprimarii Constanței

6.Proiect de hotărâre privind alegerea în funcţia de viceprimar a unui consilier local;

iniţiator: primar Vergil Chițac

PNL – Rusu Ionuț - 19 voturi pentru, 8 împotrivă

Propunerea a fost adminsă iar astfel, Ionuț Rusu devine viceprimarul Constanței. „Îmi voi dărui toată priceperea pentru Constanța și constănțeni. Sunt născut, educat la malul mării. De astăzi, familia mea are peste 300 de mii de membri. Vreau să îmbunătățesc Constanța. Constănțenii au nevoie de soluții. Am credința și determinarea de a le rezolva. În anul 2024 vreau ca orașul Constanța să arate ca un adevărat oraș european. De la domnul primar am învăţat ce înseamnă perseverenţa", a declarat acesta.

Viceprimarul P.N.L., Ionuț Rusu, va exercita primul calitatea de înlocuitor al primarul Vergil Chițac, când acesta nu poate fi prezent. Acesta va avea ca atribuții coordonarea activităților din următoarele servicii și departamente: Serviciul Management Drumuri și Transport Public, Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, Serviciul Gestionare Cimitire.

7.Proiect de hotărâre privind alegerea în funcţia de viceprimar a unui consilier local;

iniţiator: primar Vergil Chițac

USR PLUS - Florin Cocargeanu - 19 voturi pentru și 8 împotrivă

Viceprimarul U.S.R.-P.L.U.S., Flordin Cocargeanu, ca coordona următoarele servicii și departamente: Serviciul Amenajări Urbane, Serviciul Gestionare Spaţii Verzi, Compartimentul Studii și Proiecte Economice, Compartimentul Gestionarea Bazei Materiale a Unităților de Învățământ Preuniversitar.

8.Proiect de hotărâre privind desemnarea viceprimarului care exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului;

iniţiator: primar Vergil Chițac

9. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiilor permanente de specialitate ale Consiliului Local al municipiului Constanţa.

iniţiator: primar Vergil Chițac.

Aleșii pentru comisiile de specialitate

La Comisia nr. 1 - Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanța sunt: Dumitru Caragheorghe, Teodor Popa, Ionuț Rusu, Stere Hira, Marian-Octavian Șerbănescu

La Comisia nr. 2 - Comisia de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură au fost numiți: Daniel-Gigi Tatu, Cristiana Popescu, Mihaela Andrei, Florin-Cătălin Iacob, Costin-Ioan Răsăuțeanu

La Comisia nr. 3 - Comisia pentru servicii publice, comerț, turism și agrement - Iulian Călin, Cristian Omocea, Stere Hira, Alexandru-Marian Nazîru, Aura-Cerasela Badea, Ioana-Claudia Dobre, Cristian Mihăilescu

La Comisia nr. 4 - Comisia pentru activități științifice, învățământ, sănătate, cultură, sport, culte și protecție socială – Adriana-Teodora Câmpeanu, Mirela Garip, Romeo Stavăr-Vergea, Irinela Nicolae, Liviu Merdinian

La Comisia nr. 5 - Comisia pentru administrație publică, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului - Adriana Arghirescu, Mihai Ochiuleț, Costin-Valeriu Avătavului, Alexandru-Marian Nazîru, Florin-Daniel Cocargeanu, Dede Perodin, Cristian Tincu.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stan. Babu. Rusu. Bani. Rasauteanu. Cocargeanu. Eanu Ianu. Hai ca e frumos. asta e farmecul unui oras istoric. Sa vezi cum istoria continua sau se repeta, sub okii tai. Constanteni, schimbarea si priceperea sunteti doar voi, zi de zi. Astia sunt doar un rau necesar.
4
0
Ghitac avea in primavara pandemie si trebuia sa ii se deschida dosar penal pentru raspandirea virusului iar acum penele la pus primar???
5
2
Jegul de Mihailescu depune juramantul sa pupe in cur tot ce prinde.....asta s.a facut milionar in patru ani pe mandatul lui Fagadau....isi trage blocuri si a obtinut autorizatii cand a vrut el....toate ilegale....noua conducere sper sa le verifice!!
4
0
Deja se tranzactioneaza posturi?
8
0
A venit si Covidul ucigator in Primaria C-ta. Un betiv infectat care a inchis pietele si un hot analfabet la CJ. De hotii aia a lui Soros , auzi viceprimari, care au furat voturile cu sacii noaptea ca hotii, ce sa mai spui. Toxicitate, poluare, otrava galbena si sorosista.
4
2
Prostule,Comisia Europeana se refera la statele civilizate din Europa ,nu la Romania,stat feudal pesedist si cu atat mai putin la Constanta unde ajutoarele la incalzire sunt dade si mentinute de niste analfabeti ca tine aflati in posturi de conducere de 10-20 ani.Hai sictir,obsedatule !
3
3
Fara mata nu se poate.....?? Merge prosteala, muistilor....;
1
0
De ce dureaza atat de mult ? Noi asteptam schimbarea tuturor sefilor din primaria Constanta. Sunt ineficienti, aroganti si pesedizati suta la suta. Vrem oameni noi. Asteptam organigrama personalului bugetar propusa de noul primar si noii viceprimari.
9
2
Sunt curios ce fac acesti lingai de consilieri, decit sa ia banii degeaba. Ca nu le vad rolul
15
0
garip, ochiulet, iacob hahahahha nu i as pune nici macar sef de scara. romania tara tuturor posibilitatilor!
15
0
@replica Comisia Europeana intentioneaza sa interzica centralele de apartament. Puteti investiga acest subiect, este de real interes pentru multi constanteni?
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367