REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Se vrea ÎNFIINȚAREA unor COMITETE de CARTIER, la CONSTANȚA!

Se vrea ÎNFIINȚAREA unor COMITETE de CARTIER, la CONSTANȚA!

Replica API 20 iunie 2021 | 23:22 2705

Primarul Vergil Chițac a decis înființarea comitetelor de cartiere și crearea unui grup pentru a comunica direct cu președinții asociațiilor de proprietari.

Primarul s-a întâlnit sâmbătă cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. Deși discuția a debutat mai aprins, oamenii spunându-și nemulțumirile acumulate în timp, ani în care problemele ignorate s-au amplificat, la final s-a stabilit un mod de lucru în beneficiul comunității. S-a discutat despre îngrijirea spațiilor verzi din grădinile blocurilor și despre colectarea selectivă a deșeurilor. Primarul le-a explicat celor prezenți că responsabilitatea este comună, fiecare asociație trebuie să se organizeze și să îngrijească spațiul din jurul blocului, iar primăria îi va sprijini cu ridicarea deșeurilor vegetale. Făcând acest efort, fiecare locatar va înțelege că trebuie păstrată curățenia și va lua atitudine împotriva celor care au un comportament antisocial.

Vergil Chițac: „Trebuie să înțelegem că fiecare dintre noi are responsabilități și că dacă vrem ca orașul nostru să fie demn de secolul 21, trebuie să ni le asumăm și să respectăm reguli. Multe dintre prevederile despre care am discutat în ultima perioadă sunt vechi de 20 de ani și nu au fost aplicate. Am rugămintea la dumneavoastră să colaborați cu noi și să ne transmiteți orice problemă întâmpinați. Vom înființa un grup de whatsapp și vă rog ca acolo să ne transmiteți orice problemă aveți ca să putem interveni rapid și eficient. Prin conlucrare putem găsi soluții avantajoase pentru ambele părți‟.

În ce privește colectarea selectivă, primarul i-a informat că anul trecut au fost duse la groapa de gunoi 167 mii de tone, cantitate care poate fi scăzută dacă separam materialele reciclabile de restul deșeurilor. Pe lângă costul plătit la groapa de gunoi, primaria a fost amendată pentru că orașul nu a îndeplinit ținta de reciclare. Toate aceste costuri ridică cheltuielile de funcționare ale municipalității în dauna fondurilor pentru investiții. Cartonul, hârtia, plasticul, sticla și metalul trebuie separate de fracția umedă și predate colectorilor autorizați de Ministerul Mediului care pot veni în sprijinul asociațiilor cu pubele pentru colectare, dar și cu alte beneficii. Fiecare asociație are dreptul de a alege cu ce societate lucrează în funcție de ce i se oferă.

Vergil Chițac: „Știm că sunt probleme cu ghenele de gunoi care au fost construite neconform și ne angajăm să le refacem. Vă rugăm însă să puneți materialele reciclabile separat. predarea acestor materiale reciclabile către operatori specializați înseamnă bani, inclusiv pentru asociațiile de proprietari. Așa cum le valorifică cei care scormonesc prin gunoaie, tot așa le poate valorifica și asociația de proprietari‟.

Pentru a promova reciclarea, primăria va demara în școli un program de colectare selectivă astfel încât copiii de azi să fie adulții responsabili de mâine.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marian de pe randunwlelor pe coicu
1
0
Apucati-va odata de treaba si nu mai frecati menta!
13
1
asta e fratele meu vergil de la eforie seful balariilor!!!
8
0
Suntem administrati de catre ignoranti. Acesti naivi cred ca vor fi vesnici pe posturi. Sau poate ca nu sunt ignoranti si naivi si de aceea vor sa ne rascheteze de bani cat mai sunt la butoane.
13
1
Exista Legea Asociatiilor de Proprietari 196 din 2018 prin care sunt stabilite de legiuitor obligatiile si drepturile ce le revin asupra proprietatii comune. Asociatiile de Proprietari nu au nimic in comun cu Domeniul Public al Municipiului Constanta care este administrat de Primarie. La revedere si nu am cuvinte domnule Primar.
12
0
Prin intermediul acestor comitete se vor strange mai usor semnaturile pentru demiterea primarului. Voi la primarie ce dracu mai faceti in afara de jecmaneala constantenilor si delegarea responsabilitatilor catre comitete si comisii ? Plecati acasa !
18
0
Noi informatori?
10
0
Fmm de hodorog senil
14
2
mai bine ai infiinta un departament in cadrul Primariei care sa faca verificari contabile in fiecare an la fiecare asociatie de proprietari ca sa nu se mai fure atat de mult, ca au ajuns administratorii milionari din manariile care le fac, suntem dijmuiti mai rau ca iobagii, cred ca rezolvarea unei astfel de situatii ar multumii cu adevarat lumea
17
0
Amirale lasa comitetele, comisiile si comisioare, mai bine stabiliti in fiecare cartier Sectie de Politie cu sediu, masina si cate 2 militieni. Doar asa se vor reduce drastic furturile, talhariile si violurile prin anumite cartiere.
30
3
Ar fi mult mai bine daca sa r ridica mai des pubelele cu deseuri reciclabile,o parte din constanteni chisr au inteles sa recicleze
18
1
Nu vrem in pwwwwuuulaaaaaa mea o tara ca afara maaarssss
9
7
Demisia, demisia, demisia!
18
3
Banii de la Guvern si mai ales de la UE tot la comun sunt?
21
0
civilizatia, constantenilor. Vreti o tara ca afara, dar nu vreti sa fiti civilizati. Vi se pare greu sa reciclati? Vi se pare greu sa fiti gospodari? Va place sa faceti doar mizerie, sa distrugeti si sa va comportati ca huliganii. In tarile civilizate, cand intri intr-o scara de bloc, zici ca intri in propria casa. Gunoiul se arunca numai dupa ora 20, selectiv, nu se claxoneaza, nu se tipa si nu se injura, nu se arunca coji de seminte , chistoace etc. pe strazi. Cei cu caini intotdeauna aduna mizeria dupa ei si-i tine numai in lesa. Fiecare asociatie isi ingtijeste spatiul verde...
12
14
O sa va linseze lumea in Piata Publica bai ordinarilor care sunteti
22
2
Popeye si interlopul cu ajutorul caruia a ajuns primar fac comitete de cartier. Constanta 2021 fratilor. Mai bine emigram pe Pluto.
22
3
cwrveordinare!!
16
3
cine e primarul Chitac sau interlopul de Constantinescu ca din cate observ Interlopul e la comanda peste tot in orasul asta
31
2
Iar vrea sa paseze treaba ! A venit la primarie sa ia un salariu baban si sa nu faca nimic !
37
1
Tunde ba iarba, lasa aberatiile astea! Retardatu' dreq!
34
2
yeap...refaceti ghenele de gunoi ..si m ai prelungiti contractul cu polaris pe inca 100 de ani..ca oricum aveau obligatia sa faca ghenele si sistemul de colectare separata pana acum in astia 50 de ani de contract....sheeesh
26
1
Si comitii sa fim mai ceva !
11
0
Apucaturi de comunist batran.Sangele apa nu se face.
29
6
Eu zic ca mai bine infiintezi niste comitete de cartier care sa ii dea la mwe lu' mta zi si noapte. Multa mwe pnl !!!
40
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367