REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primarul Viorel IONESCU, PREGĂTIT să ducă Hârșova la un alt NIVEL

Primarul Viorel IONESCU, PREGĂTIT să ducă Hârșova la un alt NIVEL

Replica API 14 octombrie 2020 | 10:34 3245

Hârșovenii au avut parte la aceste alegeri locale de o luptă strânsă între Viorel Ionescu, actualul primar, și Tudorel Nădrag, fostul edil al localității. În urma votului exprimat de cetățeni, Hârșova a ales să continue pe mâna actualului primar, considerând că merită să beneficieze în continuare de sprijin pentru dezvoltarea proiectelor în localitate. În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, Viorel Ionescu a vorbit despre prioritățile din următorii patru ani de mandat și ce schimbări se vor produce în orașul Hârșova.

Care sunt prioritățile orașului Hârșova

Orașul Hârșova va fi dus la un alt nivel, asigură Viorel Ionescu după câștigarea unui nou mandat în fruntea localității. Edilul și-a propus trei mari proiecte pe care să le ducă la îndeplinire, alături de altele aflate deja în derulare.

„Prioritatea va fi dezvoltarea orașului. Lucrăm în prezent și am solicitat stadiul cu privire la construirea unui bazin de înot și a unui complex sportiv de 180 de locuri prin CNI. Proiecte sunt în derulare, iar ca viziune macro mi-am stabilit trei proiecte importante. Primul este racordarea orașului la rețeaua de gaze. Al doilea este obținerea statutului de stațiune balneară, iar cel de-al treilea proiect, într-un parteneriat cu APDM Galați, dezvoltarea infrastructurii portuare la Hârșova. Acestea sunt cele trei mari proiecte pe care eu mi le-am bifat în acest mandat pentru a le duce la bun sfârșit. Pe lângă acestea, vor fi și alte proiecte.”, a explicat Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Primarul ales a pierdut alegerile la Vadu Oii. „Ceva s-a întâmplat acolo”

Interesant este că, în secția de vot de la Vadu Oii, care aparține de orașul Hârșova, Viorel Ionescu nu a câștigat alegerile, în locul său fiind preferat fostul edil Tudorel Nădrag. Asta, în condițiile în care mai lipsesc 1,7 kilometri pentru ca Vadu Oii să fie asfaltat complet, iar localitatea a fost iluminată și s-a schimbat cu mult față de anii trecuți. Alegerea poate fi explicată printr-o promisiune lansată de fostul primar, Tudorel Nădrag, care anunța că va înființa o farmacie în localitate.

„Trăgând linie după alegeri și fără nicio doză de subiectivism, vă pot spune că în Vadu Oii chiar s-a făcut treabă. Cine spune că nu, ori este orb, ori este plin de ură. Se pare totuși că acolo, oamenii nu au apreciat acest lucru. Acolo nu am câștigat, la acea secție de vot. Vedeți, oamenii au fost învățați să stea cu ochii în pământ. Treaba noastră este să le ridicăm bărbia și să îi facem să privească spre orizont, să aibă o privire de ansamblu. Refuz să cred că oamenii de acolo nu au văzut ce s-a făcut în ultimii patru ani. Înseamnă că ceva s-a întâmplat acolo, refuz să cred că le plăcea să stea în noroaie, fără lumină. Poate oamenii au fost nemulțumiți, nu știu din ce motive. Veșnicul contracandidat a promis în campanie că, dacă va ieși primar, va înființa o farmacie, lucru interzis de lege. Nu poți să fii atât de mârșav și să minți cetățenii pentru voturi. A fost cea mai mizerabilă campanie, făcută de oameni pe măsură. A fost o lecție pentru toată lumea, iar ca în orice poveste frumoasă, binele a învins, iar Hârșova merge înainte.”, a mai precizat Viorel Ionescu.

Sistemul de monitorizare video din Hârșova este „bun, dar ineficient”

Dacă în primii patru ani, administrația publică locală din Hârșova a ales să meargă pe prevenție în ceea ce privește păstrarea curățeniei în oraș, în următorii ani prevenția va fi completată de sancțiuni. Se pregătesc o serie de reguli, dar și de sancțiuni, pentru tot ceea ce înseamnă curățenia din Hârșova.

„La ieșire spre București, într-unul dintre parcurile care se construiesc prin fonduri europene, am început să amenajăm trotuarele și spațiul verde. A doua zi, florile plantate erau rupte. Nu voi tolera vandalismul și huliganismul în Hârșova. În următorii patru ani, și din acest punct de vedere, vom trece la un alt nivel. Vom fi mai restrictivi, mai lipsiți de toleranță față de astfel de caractere. Cetățenii au interacționat cu noi și ne-au transmis că este nevoie de camere de luat vederi. Le-am transmis că voi accesa un proiect pentru dezvoltarea sistemului de monitorizare din oraș. În prezent există acest sistem, a fost implementat în 2013 cu 127 de camere de supraveghere. Decât să nu avem nimic, pot spune că acest sistem este bun. Însă, dacă montezi camerele de luat vederi fără să ții o strânsă legătură cu Poliția, fără să faci o analiză, nu poate da randament. Voi încerca o relocare a acestor camere, pentru că multe nu-și au rostul acolo unde sunt amplasate. În acest moment, sistemul este bun, dar nu este eficient.”, a mai afirmat Viorel Ionescu.

„Invit fiecare cetățean să participe la ședințele de consiliu local”

Transparența va crește și mai mult în cel de-al doilea mandat al său, asigură Viorel Ionescu, care a simțit pe propria piele imposibilitatea de a lua parte la ședințele de consiliu local, din calitatea de simplu cetățean.

„Atunci când eram cetățean nu aveam posibilitatea să pot lua parte la ședințe, să fiu ascultat sau să ascult ce fac aleșii noștri. Era așa, ca un subiect tabu, chiar și când am fost consilier local am solicitat acest lucru în scris și nu mi s-a răspuns. Am inițiat atunci un proiect de hotărâre de înregistrare a ședințelor de consiliu local și nu a fost aprobat. Ulterior, când am devenit primar, am propus din nou proiectul de hotărâre și acum ședințele sunt înregistrate audio-video și postate pe site. Mi-am propus ca în acest mandat să trecem la următorul pas și efectiv să poată fi vizualizate în timp real aceste ședințe. Făcând acest lucru, asigur transparența și invit fiecare cetățean să participe la ședințe. În momentul în care vor fi consilieri care nu vor vota anumite proiecte doar pentru că sunt împotriva primarului, cetățenii vor fi liberi să vadă și să participe.”, a mai adăugat Ionescu.

Urmărind restul interviului, veți putea afla detalii despre contractul de finanțare semnat pentru construirea a două blocuri sociale în orașul Hârșova, dar și când va fi finalizat blocul pentru medici.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102