REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primarul Vrabie a primit autorizaţia pentru protestul din faţa Consiliului Judeţean

Primarul Vrabie a primit autorizaţia pentru protestul din faţa Consiliului Judeţean

Replica API 13 martie 2014 | 00:00 211

1 Aprilie, Ziua Pocnitorii

1 Aprilie, Ziua Pocnitorii

Edilul care stabilea recorduri naţionale pentru procentele obţinute la alegeri de USL susţine că se ţine de promisiune şi protestul stabilit pentru data de 1 aprilie, ziua USL, a "păcălelii naţionale", aşa cum îl cataloghează primarul localităţii Peştera, Valentin Vrabie, este mai valabil ca oricând, mai ales că acum se mândreşte şi cu autorizaţia care se s-a lăsat aşteptată mai multe luni. Sătul să bată pe la uşile Consiliului Judeţean Constanţa pentru a obţine fondurile necesare diverselor proiecte pentru localitate, Vrabie apelează la o soluţie extremă: protest cu peste 1.000 de oameni. Primarul susţine că a rezolvat toate problemele: autorizaţie, peste 1.000 de oameni, fie din Peştera, fie din alte localităţi, autocare şi o oră pe platoul din faţa CJC, unde-şi poate scanda of-urile. Vrabie este convins că acest demers ar putea avea efectul scontat şi că CJC ar reacţiona pozitiv la cererile localnicilor, care "au votat USL în proporţie de 95%".

"Chiar astăzi (miercuri - n.r.), am primit aviz favorabil pentru organizarea mitingului. Autocarele le vom aduce din alte judeţe, aşa cum am discutat la Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea, vorbim de 20 de autocare, pentru peste 1.000 de oameni. 1.000 vin din localitatea Peştera şi alte câteva sute din tot judeţul care apreciază acest curaj al cetăţenilor comunei noastre. Ne cerem drepturile în faţa unui sistem clientelar, care alocă bani pe alte criterii, nu ţin cont de nevoi. Consiliul Judeţean Constanţa a tratat pe parcursul acestor ultimi şase ani comuna Peştera cu indiferenţă şi vorbim de cetăţenii care i-au votat în procent covârşitor, în 2012, cu peste 95%. Dumnealui (Nicuşor Constantinescu - n.r.) a uitat promisiunile, chiar din 2008, să termine cu drumurile pietruite, avem probleme pe drumurile judeţene din interiorul comunei, poduri, ni se inundă comuna, sunt lucruri pe care nu le putem aştepta la infinit. Au trecut şase ani de când sunt primar, nu pot să continui să duc oamenii cu vrăjeala, aşa cum vor politicienii. Şase ani este deja prea mult, nu îmi stă mie în caracter", a declarat Vrabie, pentru "Peştera".

Protestul lui Vrabie va dura doar o oră, deşi autorizaţia emisă de administraţia locală îi permite două ore, între orele 12:00 şi 14:00, marţi, de 1 aprilie a.c. De asemenea, primarul de la Peştera susţine că manifestarea va fi una paşnică: "Ne vom manifesta civilizat, dacă solicitările instituţionale pe care le-am avut între primărie şi CJC nu au dat roade, dacă ieşirea mea în presă nu a atras iar atenţia consilierilor judeţeni şi a preşedintelui CJC, atunci sunt convins că 1.000 de oameni nu vor fi trataţi cu indiferenţă şi nu vor trece neobservaţi. Pe 1 aprilie, protestul nostru a primit aviz favorabil între orele 12:00 - 14:00, dar noi nu vom sta decât o oră, suficient pentru câte avem de spus şi să ne arătăm nemulţumirea", a concluzionat Vrabie, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367