REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primăvară cu emoții pentru Klaus Iohannis în instanță

Primăvară cu emoții pentru Klaus Iohannis în instanță

Replica API 12 februarie 2019 | 00:00 267

Curtea de Apel București va discuta, pe 22 martie, contestația președintelui Klaus Iohannis la amenda primită pentru discriminare. Șeful CNCD, Csaba Asztalos, a declarat că instituția va ataca la ÎCCJ o eventuală decizie favorabilă șefului statului, conform stiripesurse.ro.

Pe 9 mai 2018, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis pe motiv că şeful statului a discriminat când a folosit termenul „penali” în declarațiile de presă.

„Utilizarea termenului 'penali' de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi”, preciza atunci CNCD.

Șeful statului a contestat la Curtea de Apel București amenda primită pentru discriminare.

Primul termen de judecată a fost pe 12 octombrie 2018.

În proces au depus cerere de introducere în cauză și cei care au făcut sesizarea la CNCD, respectiv SC Jurindex Media SRL, firma care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, jurnalistul Răzvan Savaliuc şi deputatul PSD Andreea Cosma.

Csaba Asztalos, președintele CNCD, instituția care are calitate de pârât în cauză, a declarat, marți că instanța ar putea să ia o decizie finală în această primăvară.

„Instanța a dat termen pe 22 martie. Depinde de judecător (dacă se ia o decizie sau se acordă un nou termen - n.r.), dar in principiu ar putea sa se dezbata pe fond, pentru ca pana acum s-a discutat asupra cererii de interventie, solicitarea Luju.ro și a Andreei Cosma de includere in proces”, a spus acesta.

Oficialul a adăugat, pe de altă parte, că indiferent de decizia Curții de Apel București, atât CNCD cât și președintele Klaus Iohannis pot contesta decizia la ÎCCJ.

„Oricare dintre părți poate să conteste hotărârea la ÎCCJ”, a spus el.

Întrebat dacă CNCD se va adresa ÎCCJ în cazul în care verdictul Curții de Apel este favorabil șefului statului, președintele instituției a răspuns afirmativ: „Instituția, da, mai mult ca sigur că va ataca. Este o practică, da”

Pe 15 februarie 2018, Klaus Iohannis a declarat că "nişte penali" fac o încercare "disperată" şi "jalnică" să discrediteze DNA.

„Avem oare a câta oară un scandal în spaţiul public şi cred că de data aceasta destul de multă lume se aşteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii.

După părerea mea, această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet: după părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să-mi confirme că DNA-ul face treabă bună", spunea preşedintele, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iata cine mai vrea iar pesedinte.
0
0
cred ca daca matracuca e bagata la bulau iohanus face cinste
0
2
ULTIMA GAINA CACATA DIN PIATA OBOR.UN NIMENI
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102