REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primele autobuze electrice vor intra pe traseu începând cu 1 octombrie

Primele autobuze electrice vor intra pe traseu începând cu 1 octombrie

Alina FAT 30 septembrie 2022 | 00:00 2743

Începând de pe data de 1 octombrie a.c. vor fi introduse în circulație primele autobuze electrice din Constanța. Cele 20 de autobuze de 12 metri au fost achiziționate printr-un proiect comun implementat de Primăria Municipiului Constanța și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi finanţat cu fonduri europene asigurate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Proiectul care are ca scop promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern.
Autobuzele electrice vor asigura curse pe traseele 100, 100C și 43M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urmatoarele autobuze electrice o sa fie tot electrice Chineze: dar mai mici in lungime 10.m cam de dimensiunea microbuzelor Mercedes Benz Sprinter microbuze recent adaugate in trecut de Dnul Decebal Fagadau fost primar al orasului nostru Constanta! Iata cum se va numi:granton gtz6129bevr
1
0
Lungimea e de vagon cfr
1
0
Probabil esti unul dintre cei care cred ca motorul electric rezolva problema motorului termic. De fapt nu se face decat sa se mute poluarea! Nu mai arzi benzina si motorina dar trebuie sa arzi si mai mult carbune sau gaz ca sa produci curent electric. Deci in ansamblu totul ramane la fel. Nu multumesc! O sa vezi ca autovehiculele elctrice n-o sa aiba viata prea lunga.
0
0
Eficient nu are cum sa fie ,raportat la tramvaie.
1
0
De ce se fac diferențe între locuitorii acestui oraș adica cei care stam în cartiere gen Cet, poarta 6 avem pene roșii pe spate autobuzele vor circula numai pe rute centrale noi nu plătim la fel taxe și impozite D-le primat Chirac?!
1
3
Calculat la pretul per kilometru este mult mai avantajos transportul public electric. Mi-as dori cat mai multe autovehicule electrice care sa scada poluarea (inclusiv cea fonica) intr-un oras mare precum Constanta. Din acest punct de vedere multe orase din Romania sunt inaintea Constantei.
1
6
Pana la sfarsitul anului vor ajunge in parcul rece, dupa ce vor vedea responsabilii ce facturi au de plata la energia consumata.
5
1
Doar partea cu tramvaiele si troleibuzele este adevarata. In rest bati campii. Afirmatii de genul ca multe au luat foc, fara a detalia cate, unde, ce tip erau, ce vechime, etc sunt niste impertinente. Nu mai tine vrajeala cu afirmarii generale ca sa fie pqcqlita lumea. Pune punctul pe "i", daca vrei credibilitate, daca nu, lasa pe altii sa-si exprime parerile.
0
6
Asa cum a mai spus cineva , le v-a trece foarte repede timpul , este doar un trend, un moft international care deja a inceput sa se stinga . Operatori de transport din America au reziliat contracte de cateva miliarde de dolari pentru astfel de autobuze , au fost catalogate ca nefiabile pe termen lung si extrem de periculoase pentru siguranta calatorilor , sunt predispuse la incendii majore ! Si in Europa la fel ,au luat foc , foarte multe au fost dezafectate sau transformate in troleibuze ! Un autobuz, troleibuz, costa de 5-6 ori mai putin , deci , cu diferanta de bani mai bine s-ar apuca pentru reintroducerea retelei de troleibuz ! Troleibuzul are o perioada de exploatare foarte mare si la preturi de mentenanta reduse....ca sa nu mai vorbim de tramvai ! Un astfel de '' android '' are un pret cu mult mai mare, in comparatie cu un autocar de lux de ultima generatie , ca sa intelegeti...
8
2
CT BUS va suporta plata facturilor.....dar ce conteaza asta .....ideea este ca lunea trebuie sa urle . Mereu sunteti nemultumiti chiar si atunci cand apar si lucruri bune. Rusine mare.....
4
4
Pe banii cui se alimentează cu energie ? vreţi să ma faceti sa cred ca RATC va putea suporta facturi uriaşe ? E pentru adormit copiii....Chiţac, la ghilotină cu tine !
7
3
Le va trece repede vremea! Mai repede decat i-a trecut motorului cu aburi!
12
2
acum corentu, e mai scump k gazul, asta da afacere, cinste lu primaru
6
2
Tufeti banii aiurea
8
4
si cu economia de energie cum ramane
10
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614