REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primele șase luni au însemnat eșecuri în mai multe proiecte vizând turismul

Primele șase luni au însemnat eșecuri în mai multe proiecte vizând turismul

Replica API 10 iunie 2017 | 00:00 358

Asociația Hotelierilor:

Asociația Hotelierilor:

Asociația Hotelierilor din România (FIHR) își exprimă îngrijorarea față de modul în care statul, prin autoritățile sale, a înțeles să susțină turismul ca un domeniu prioritar al economiei și atrage atenția că primele șase luni ale acestui an au însemnat eșecuri în mai multe proiecte.

"Deși la nivel declarativ turismul a apărut în permanență în lista de priorități a noului guvern, fiindu-i dedicat chiar un minister (lucru ce a reprezentat la momentul respectiv o doză de speranță serioasă pentru industrie), realitatea ne-a demonstrat că nu am reușit să progresăm cu nimic în ultimele șase luni. Punctul culminant atins în aceste zile cu haosul legat de voucherele de vacanță, care se transformă din 2018 în indemnizații în bani, ne-a făcut și pe noi, hotelierii, să ne punem serioase semne de întrebare. Am ajuns la concluzia că pentru membrii FIHR aceste șase luni au însemnat eșecuri în mai multe proiecte pe care am sperat că le vom implementa împreună cu autoritățile", afirmă reprezentanții asociației , conform AGERPRES.

Printre aceste proiecte, ei menționează Legea impozitului specific și normele de aplicare ale acesteia, adoptate în primăvară, care "ne-au adus atâtea complicații și neclarități încât marea majoritate o dorim abrogată imediat". Este o lege care a fost deseori criticată de FIHR pentru faptul că atinge numai o mică parte a industriei (sub 10%), că este atât de complicată încât practic devine inaplicabilă și că pentru hotelieri nu aduce nimic bun.

"Toate încercările noastre (având și implicarea directă a ministrului Turismului, Mircea-Titus Dobre) nu au reușit să lămurească până acum numeroasele probleme cu care ne confruntăm", subliniază reprezentanții FIHR.

Aceștia menționează, de asemenea, că nu s-a înregistrat niciun progres în încercările de legiferare a domeniului turismului, "iar goana în care se încearcă trecerea unui astfel de act normativ nu prevestește nimic bun".

Referitor la promovare, FIHR atrage atenția că, deși bugetul de promovare s-a dublat față de anul trecut, rezultatele nu sunt vizibile, ba mai mult, închiderea birourilor de turism din străinătate și schimbarea brandului de țară aduc un mare deserviciu imaginii sectorului și anulează practic eforturile făcute de mediul privat pentru promovare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu zic ca toate aceste neajunsuri se trag de la Corina Martin si s-au adunat in ani de promovare a turismului.
2
0
chiar m-am mirat cand am vazut acel neica nimeni ales ministru, Alooo PSD chiar va bateti joc de noi ? Nu va interesati de pers. de unde vine ce studii are, vechime si alte caracterizari, ca ex. la Mangalea menegerul sanatoriului balnear, este o bataie de joc ce se intampla in tara asta daca alegem dupa criterii politice !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102