REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primetime Emmy 2019 - HBO a câştigat 34 de premii şi s-a impus în faţa platformelor de streaming

Primetime Emmy 2019 - HBO a câştigat 34 de premii şi s-a impus în faţa platformelor de streaming

Replica API 24 septembrie 2019 | 00:00 346

Postul HBO, considerat de mulţi ani marele favorit la Primetime Emmy Awards, a obţinut mai multe premii decât oricare altă reţea de televiziune duminică seară la ediţia din 2019 a acestei gale, obţinând 34 de trofee, inclusiv la categoria "cel mai bun serial dramatic" cu ultimul sezon al superproducţiei sale "Game of Thrones", informează Reuters.

Aceste noi victorii îi oferă postului HBO un statut privilegiat în "lupta" tot mai acerbă pe care companiile din industria de streaming o duc pentru a atrage un număr cât mai mare de telespectatori.

HBO este disponibil prin intermediul unui abonament la reţeaua de cablu TV, dar şi pe o platformă online. Compania care deţine acest post de televiziune, AT&T, intenţionează să lanseze în primăvara anului 2020 un serviciu extins de streaming, denumit HBO Max, care va avea misiunea de a concura cu platformele Netflix şi Prime Video (Amazon) şi cu viitoarele servicii de streaming ce vor fi lansate în curând de grupurile Walt Disney şi Apple.

Serialul "Game of Thrones" a câştigat în total 12 premii Emmy, în timp ce o altă producţie a postului HBO, miniseria TV "Chernobyl", a triumfat la 10 categorii.

Amazon a câştigat în total 15 premii, inclusiv premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun serial de comedie graţie producţiei sale britanice "Fleabag". "The Marvelous Mrs. Maisel", o comedie produsă de Amazon, despre viaţa unei femei casnice din anii 1950 care decide să devină actriţă de stand-up, a câştigat opt trofee.

Netflix, compania care a revoluţionat industria de streaming video, a încheiat gala de duminică pe locul al doilea în topul celor mai premiate companii TV, cu un total de 27 de trofee. Printre acestea s-au aflat premiul pentru cel mai bun lungmetraj de televiziune - "Black Mirror: Bandersnatch".

HBO a dominat timp de mulţi ani galele Primetime Emmy graţie unor seriale precum "The Soprano's" şi "Sex and the City". Compania de cablu a ocupat timp de 16 ani consecutivi prima poziţie în topul celor mai premiate reţele de televiziune la aceste gale până în 2018, când Netflix şi HBO au ocupat primul loc, ex aequo, cu 23 de trofee fiecare.

Dominaţia HBO la gala din acest an a premiilor Emmy reprezintă o veste foarte bună pentru AT&T, un conglomerat media şi telecomunicaţii, presat de investitorul Elliott Management Corp să îşi îmbunătăţească divizia de business. În 2018, AT&T a cumpărat Time Warner, compania care deţine HBO, CNN şi Warner Bros.

Dintre reţelele tradiţionale de televiziune premiate duminică seară la Primetime Emmy Awards, postul prin cablu National Geographic a câştigat opt premii, cele mai multe dintre ele fiindu-i atribuite pentru documentarul "Free Solo", în timp ce postul NBC, deţinut de Comcast Corp, a câştigat şapte trofee. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218