REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Primii sinistraţi din Albena au ajuns în Constanţa: guvernul român ne-a ajutat!

Primii sinistraţi din Albena au ajuns în Constanţa: guvernul român ne-a ajutat!

Replica API 22 iunie 2014 | 00:00 137

Primii români sinistraţi în Bulgaria au ajuns în România abia duminică după-amiază. Ei au fost preluaţi din Albena cu un autocar al Ministerului de Interne. Odată cu ei, au fost aduse pe platforme speciale şi o parte dintre maşinile distruse de apă. Din situaţia transmisă de reprezentanţii misiunii diplomatice aflaţi la faţa locului, în urma solicitărilor turiştilor români, afectaţi de inundaţiile produse în data de 20 iunie în staţiunea Albena, au fost aduse în ţară 30 de persoane şi 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme, 3 vor rămâne în municipiul Constanţa, lângă reprezentanţa Mercedes - parcare pusă la dispoziţie, cu titlu gratuit, de Primărie, iar 5 vor fi transportate până în municipiul Bucureşti - parcarea Pasaj Victoria.

Menţionăm faptul că duminică, 22 iunie ora 14.00, cu sprijinul autorităţilor bulgare şi române, convoiul format dintr-un autocar şi autoplatforme a început deplasarea către punctul de frontieră Vama Veche-România. Din datele comunicate de reprezentanţii misiunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situaţiei la normalitate, o parte din turiştii români au optat să-şi continue sejurul în staţiune. Începând cu data de 21 iunie, ora 16.30, şi până la această oră, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat un număr 78 de autoturisme cu 260 persoane care s-au întors din staţiunea Albena. Cei ajunşi la Constanţa s-a declarat bucuroşi că au putut reveni cu bine acasă. "Ne-a ajutat guvernul român. Ăia (bulgarii -n.r.) nu ne-au ajutat cu nimic, ba chiar ne-au mai cerut bani să trecem cu maşina", a declarat un bărbat din Oneşti.

Bulgaria susţine că situaţia revine la normal în staţiunile de la Marea Neagră

Asociaţia Bulgară a Agenţilor de Turism (BATA) a anunţat că situaţia în staţiunile de la Marea Neagră revine la normal, în urma inundaţiilor care s-au soldat cu morţi şi evacuări în regiune, scrie presa bulgară duminică. Ploile torenţiale înregistrate în zonă în ultimele zile au provocat inundaţii la parterul unor hoteluri, dar nu s-au înregistrat pagube importante sau de durată, afirmă Asociaţia, citată de BTA. Infrastructura şi plăjile se află în stare bună, afirmă BATA într-un comunicat, adăugând că aerul, apa şi transporturile funcţionează în mod normal, conform programului de vară, iar toate siturile de importanţă culturală şi istorică sunt accesibile şi deschise pentru vizitatori.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218