REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primul apel la telefonul destinat persoanelor abuzate: o femeie în situaţie de criză primeşte consiliere psihologică!

Primul apel la telefonul destinat persoanelor abuzate: o femeie în situaţie de criză primeşte consiliere psihologică!

Replica API 29 august 2017 | 00:00 214

Azi o palmă, mâine – rece pe masă. Cam aşa se “traduc” finalurile iubirilor “cu năbădăi”, adică acele relaţii toxice în care unele femei insistă să rămână prizoniere. Sub pretextul că “e băiat bun când nu bea sau nu mă bate” ori “la mijloc sunt copiii şi stabilitatea financiară”, multe femei din România nu reuşesc să pună punct căsniciilor de coşmar, în care ele sunt victime ale abuzurilor fizice şi psihice. Pentru aceste “supravieţuitoare”, cum le-a numit preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a fost înfiinţat un Modul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei în Familie. Mai exact, pe data de 25 august, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Modului de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei în Familie şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al acestuia.

„Declar toleranţă zero faţă de violenţa în familie! Fac apel la autorităţile locale din judeţul Constanţa să se implice în prevenirea şi combaterea fenomenului. Statististicile sunt îngrijorătoare, dar acest lucru nu ne împiedică să luptam pentru drepturile persoanelor supuse abuzurilor. Incepand de astăzi, 25 august 2017, persoanele abuzate din judeţul nostru vor beneficia de o linie telefonică gratuita - 0341/921 la care pot sesiza cazurile de violenţă. Consiliul Judeţean Constanţa prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a amenajat un Centru, unde persoanele abuzate vor primi găzduire, consiliere psihologică şi juridică gratuite pentru a depăşi situaţia de criză. Sunt convins că şi comunitatea se va alătura demersului nostru de a proteja victimele violenţei. Sunt alături de aceşti “supravieţuitori”!”, a transmis, imediat după şedinţă, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

La 3 zile de când proiectul a devenit hotărâre, telefonul destinat persoanelor abuzate din judeţul nostru a şi sunat, pentru prima dată! “A fost primit un apel de la o doamnă care este victima violenţei domestice. Din păcate, aceasta nu doreşte să fie cazată undeva, să părăsească domiciliul. În schimb, ea a cerut şi primeşte consiliere psihologică”, au precizat, pentru “Replica” de Constanţa, reprezentanţi ai CJC.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
umbla beata aiurea si am sa te mangai,
0
0
Era nevoie de linia aceasta telefonica. Foarte bine domnule Tutuianu!!!
0
1
CORECT SA FI FOST SA SE FI ADRESAT ACEST SERVICIU SI BARBATILOR.STIU CAZ DE ASA ZISA FAMILIE.EL PESOANA CU HANDICAP DAAA HANDICAP NU JOACA.ESTE VAI SI VAI ASA ZISA SOTIE PLECA DE DIMINEATA SI VINE UNDEVA PE LA PRINZ.AU UN COPIL CARE FACE DOAR CE DORESTE.MA REF LA AJUTORUL PE CARE MAMA SI COPILUL IL DAU ACESTUIA TATA ZISESE.SCANDAL ZILNIC IA ARE TON MAI PUTERNIC IL TOT INTREBA DE CE NU CRAPI O DATA.AU DATORIILE LA ZI NU SINT CU PROBLEME.MA GINDEAM DOAR CA NU MERITA CHINUIT ACEL JUMATATE DE OM.NU CONSUMA ALCOL LAM VAZ UNEORI FUMIND IN JURUL BLOCULUI.DAC PREZINTA INTERES.
1
0
Un serviciu util. Felicitari Horia Tutuianu
1
0
Un serviciu foarte bun. Am multe prietene care vor apela la acest numar! Poate cu aceasta ocazie se vor reduce cazurile in care barbatii sunt violenti !!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614