REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primul caz în 2013, la Constanţa: un bărbat din Medgidia a murit de tetanos

Primul caz în 2013, la Constanţa: un bărbat din Medgidia a murit de tetanos

Replica API 3 septembrie 2013 | 00:00 162

A ignorat o rană care s-a infectat

A ignorat o rană care s-a infectat

Un vârstnic, de 64 de ani, din municipiul Medgidia, a murit de tetanos. Este primul deces din 2013 cauzat de această boală în judeţul Constanţa. Vârstnicul s-a înţepat pe 23 august într-un os la nivelul regiunii plantare. Plaga înţepată a fost neglijată de vârstnic până pe 28 august. Din cauza durerilor insuportabile a decis să se prezinte la Spitalul Municipal Medgidia. Medicii i-au administrat un vaccin antitetanos, însă pacientul ar fi refuzat internarea. Numai că starea lui de sănătate a continuat să se agraveze, iar la domiciliu ar fi suferit mai multe crize de pierdere a cunoştinţei, dar şi câteva căzături care i-au provocat o serie de leziuni.

Sâmbătă, 31 august, pacientul a ajuns din nou în atenţia medicilor din Medgidia, iar după administrarea tratamentului medicamentos a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Aici cadrele medicale au decis să-l mute la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unde a fost internat cu diagnosticul "contractură musculară generală şi tetanos". Doctorii au făcut tot posibilul să salveze viaţa pacientului, însă din păcate acesta a murit duminică, 1 septembrie, deoarece toxina produsă în urma infectării se fixase deja în organism. Tetanosul se manifestă prin contracţii musculare puternice care duc la stop cardiorespirator în urma blocării muşchilor inimii. "Când a ajuns la spital pacientul prezenta o plagă infectată, pe care o avea de 9 zile. Din păcate, pacientul nu a mai putut fi salvat din cauză că a venit prea târziu, iar odată cu înaintarea în vârstă, imunitatea organismului la aceasta boală scade puternic sau devine chiar nulă. Pacientul a reintrat duminică în stop cardiorespirator şi din păcate, ireversibil la manevrele de resuscitare", spun medicii constănţeni. Medicii trag un semnal de alarmă, rugând persoanele cu plăgi înţepate sau tăiate să se trateze din timp cu vaccin antitetanos, iar dacă plaga a intrat şi în contact cu pământul să se prezinte urgent la spital. Menţionăm faptul că un alt deces de tetanos s-a înregistrat în 2011, tot în Medgidia, în acest caz fiind vorba de un copil.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367