REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primul episcop al BOR care recunoaște că s-a rugat și se roagă pentru Novak Djokovici

Primul episcop al BOR care recunoaște că s-a rugat și se roagă pentru Novak Djokovici

Replica API 17 ianuarie 2022 | 00:00 758

Situația în care a ajuns Novak Djokovici, expulzat din Australia, i-a sensibilizat și pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române. ”Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public, să fie exclus din comunitate? Nu cred!”, a întrebat episcopul Macarie al Europei de Nord, la Göteborg, în Suedia, în duminica în care s-a citit pericopa evanghelică referitoare la minunea vindecării celor 10 leproși săvârșită de Iisus Hristos.

Ierarhul ortodox este primul care recunoaște că l-a pomenit la Sfânta Liturghie pe liderul ATP și a făcut un paralelism între COVID-19 și lepra din primele veacuri creștine. PS Macarie, cel mai tânăr ierarh al Sfântului Sinod la vremea întronizării sale, 2 mai 2008, face referire și la conducătorii acestei lumi, în contextul pandemiei de COVID-19: ”Din nefericire, în ochii celor puternici ai acestei lumi sunt vinovate victimele și nu persecutorii”.

”Condiția de lepros era cumplită. Suferința bolii era urmată de suferința ostracizării și a izolării și excluderii din comunitate. (...)

(...) Din nefericire, în numele iubirii și în numele binelui comun, în zilele noastre, chiar și cei sănătoși, chiar și cei curați sunt ostracizați și sunt considerați un pericol pentru societate. Iată, vedem cu ochii noștri, ceea ce se întâmplă cu un sârb, cu un frate de-al nostru în credință, cu unul dintre cei mai buni jucători din tenisul mondial, Novak Djokovici, pe care l-am pomenit și acum, la dumnezeiasca Liturghie. Oare am mai trăit noi timpuri în care omul sănătos să fie considerat un pericol public, să fie exclus din comunitate? Nu cred! Tocmai de aceea trebuie să ne rugăm pentru cei care suferă pe nedrept. Din nefericire, în ochii celor puternici ai acestei lumi sunt vinovate victimele și nu persecutorii.”, a spus, în predica sa, PS Macarie al Europei de Nord, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt imbecil
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218