REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primul grup parlamentar care semnează pactul propus de Viorica Dăncilă

Primul grup parlamentar care semnează pactul propus de Viorica Dăncilă

Replica API 16 septembrie 2019 | 00:00 153

Viorica Dăncilă, foto b1.ro

Deputatul Varujan Pambucciana semnat luni, 16 septembrie, în numele Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, pactul propus vineri de premierul Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea îşi iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetăţenilor şi că nu vor tăia pensiile şi salariile.

Opoziţia refuză să semneze pactul. Singura formaţiune care ar putea semna pare a fi Pro România, Victor Ponta anunţând luni o analiză internă care ar putea fi urmată de semnarea pactului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Venus, că pactul propus de premierul Viorica Dăncilă este o idee bună, dacă vine după o validare. Altfel, „sunt acţiuni electorale. Le citim şi trecem mai departe”, spune preşedintele.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că pactul propus de Viorica Dăncilă prin care partidele să se angajeze că nu vor tăia pensiile şi salariile, reprezintă doar un gest politic.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat la pactul propus de Dăncilă. El a afirmat că, în cazul în care ar mai fi preşedinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă pentru că ar însemna „o urcare în barca guvernului PSD”. Acesta a precizat că pactul e cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

Eugen Tomac a declarat, întrebat cum se poziţionează PMP faţă de pactul propus de USR partidelor pentru organizarea alegerilor anticipate, că este un joc politic, la fel cum este şi pactul propus de Viorica Dăncilă pentru bunăstarea românilor.

Totodată, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcal a afirmat, vineri, după ce Viorica Dăncilă a propus un pact între partide pentru bunăstarea românilor, că liderul PSD ar trebui să vină în Parlament pentru un vot, dar şi printre oameni, unde va primi un răspuns usturător, acela de a pleca acasă.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367