REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primul județ din România care reinstituie măsuri aplicate în timpul stării de urgență

Primul județ din România care reinstituie măsuri aplicate în timpul stării de urgență

Replica API 19 august 2020 | 00:00 1570

Angajaţii din aziluri şi centre de îngrijire din Buzău vor lucra în ture şi vor sta 2 săptămâni la serviciu, după care vor merge acasă unde de asemenea vor fi izolaţi pentru 2 săptămâni, măsură care a fost aplicată în starea de urgenţă şi care a fost reimplementată după ce s-a constatat că virusul este introdus în aceste unităţi de către angajaţi. Decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după ce în trei aziluri de bătrâni a fost declarat focar de coronavirus.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a făcut o analiză amănunţită şi a constatat că, în urma testărilor efectuate în ultima lună la nivelul centrelor rezidenţiale de asistenţă socială, se constată o creştere importantă a numărului de cazuri confirmate pozitiv atât în rândul personalului de îngrijire, cât şi în rândul celor internaţi.

În prezent, există 3 focare active în cămine de asistenţă pentru persoane vârstnice.

”Ancheta epidemiologică efectuată de către DSP a stabilit că infectarea s-a produs prin reluarea activităţii personalului sau a interacţiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic.”, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Buzău.

În consecinţă, DSP a transmis către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propunerea prin care programul de lucru al angajaţilor centrelor de asistenţă socială să fie identic cu cel avut în perioada stării de urgenţă. Măsura a fost adoptată în cadrul unei şedinţe extraordinare a CJSU.

”S-a luat măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezenţa personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.”, a mai transmis Prefectura Buzău.

În judeţul Buzău sunt focare de coronavirus în trei aziluri de bătrâni din Costeşti, Aldeni şi Haleş. La Costeşti, un număr de 23 dintre cei 36 bătrâni de la azilul din localitate au fost confirmaţi cu coronavirus, dar şi 10 angajaţi din centru. Dintre cei 23 de bătrâni diagnosticaţi, 3 au murit, iar restul sunt internaţi în Spitalul Municipal din Rm.Sărat. În azilul de la Haleş, sunt până acum confimaţi cu coronavirus 10 angajaţi, iar marţi a fost raportată şi prima îmbolnăvire în rândul bătrânilor. În azilul de la Aldeni sunt confirmate cu coronavirus 4 persoane, două din rândul beneficiarilor, 2 din rândul angajaţilor, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine.Trebuie sa avem grija de batranii nostrii.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614