REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primul ORAȘ din România care INTERZICE ieșirea locuitorilor cu gura și nasul neacoperite, în spațiul public

Primul ORAȘ din România care INTERZICE ieșirea locuitorilor cu gura și nasul neacoperite, în spațiul public

Replica API 5 aprilie 2020 | 00:00 2171

Județele Vaslui și Galați au decis că locuitorii lor trebuie să iasă în spațiul public cu gura și nasul acoperite, fără a se ține cont dacă este vorba despre o mască medicală, o eșarfă sau un batic. Însă, un oraș din județul Hunedoara duce mai departe deciziile luate în cele două județe din Moldova. La Simeria, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că locuitorii pot ieși din case doar dacă au nasul și gura acoperite. În acest sens, fiecare familie va primi câte două măști.

”Având în vedere art.12 din Ordonanța de urgență nr. 21/2004 privind sistemul național de management al situațiilor de urgență, cu modificările și completările ulterioare, ale Decretului 195/2020 privind instituirea stării de urgență la nivel național, ale Ordonanțelor Militare date precum și pentru a acționa proactiv pentru prevenirea răspândirii infecțiilor de CORONAVIRUS COVID- 19 pe teritoriul UAT Simeria.

HOTĂRĂȘTE:

Art. 1 Se achiziționează și distribuie măsti către populatie (2 buc de familie) de către Consiliul Local al orașului Simeria.

Art. 2 Continuarea asigurării de materiale de protectie și dezinfectanți pentru medicii de familie prin Centrul Medical de Permanență Simeria.

Art. 3 Continuarea lucrărilor de dezinfecție pe teritoriul UAT Simeria (trotuare, alei, scara blocurilor, zone aglomerate, străzi, etc.) cu societățile comerciale autorizate și completarea cu alcool sanitar a dozatoarelor amplasate în instituție, zonele aglomerate și scările blocurilor.

Art. 4 Începând cu data de 06.04.2020, se interzice deplasarea populației pe teritoriul U.A.T. Simeria, fără protejarea căilor respiratorii (nas și gură).

Art.5 Nerespectarea prevederilor art. 4 se sancționează contravențional cu amendă de la 100 lei la 500 lei, sau cu avertisment.

Art.6 Aplicarea sancțiunilor de la art. 5 se aplică de către Poliția Română și Poliția Locală.

Art.7 Contravenientul poate achita în termen de 15 zile, jumătate din minimul amenzii.

Art. 8 Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Simeria va comunica prezenta hotărâre membrilor CLSU Simeria, și CJSU Hunedoara”, se arată într-o decizie a CLSU Simeria prezidată de primarul Emil-Ioan Rîșteiu, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sugi pula plina de cacat muistule!
1
0
Nu te cunosc nici pe tine care comentezi la orice reportaj , nici pe Preda Stefan , dar vad ca esti un om distrus care tot scrie despre el . Daca tot ai ceva cu el si vezi ca autoritatile nu iau masuri , nu mai comenta frate aici , dai foc la masina si gata . Nu fi sifon pe fata ascuns dupa tastatura
0
2
NU DORITI SI UN BIBERON IN LOC DE O PULA IN GURA SUB MASCA??? ISTERIA MASTILOR ...ISTERIA PROSTILOR !!!.DUPA BLUGII RUPTI IN CUR SI REDUSI NERBERBERITI APAR FRAIERII CU MASTI.LUATI SI BIBERONUL ZIS PULA IN GURA O CARPA NESTERILIZATA PURTATA DE TOTA PULIMEA DIN ROMANIA
2
2
Preda Stefan a venit din tara si se plimba incontinuu cu auto CT 37 SON prin Cernavoda fara rost,laudandu-se ca il doare in pul. de virus!
3
0
inseamna ca moldovenii sunt ca lipovenii nu poarta ochelari,daca nu porti e f ok sa ai mascuta,dar daca esti aragaz cu 4 ochi,cu mascuta ai pus-o deoarece ti se aburesc lentilele,nu poti merge drept nici macar pe trotuar,dar asta e molovenii stiu mai bine,pe infectii lor ni i-au trimis la c-ta cu acceptul lui adolf cap de balega de magar
1
1
CARE E PLURALUL CUVANTULUYI MASCA? NU STIU DASTEA ! VREAU SA-MI FAC O MASCA DA NU GASESC ! TOATE MASTELE SA APELEZE LA MINE!
0
2
Hastagistii cacati rezistenti care ati iesit la proteste impotriva ciumei rosii ca sa va pisati pe democratie cu ciuma peneleului.
3
3
Nu gasesc masti niciunde
2
0
Ce au vrut si nu au putut comunisti, incearca astia, democratii. Ce sa facem cu 2 masti de familie? Dati-ne si salopete, sa avem uniforma completa.
2
2
obligatoriu si la Constanta
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218