REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primul român suspectat de Ebola şi-a petrecut vacanţa în judeţul Constanţa

Primul român suspectat de Ebola şi-a petrecut vacanţa în judeţul Constanţa

Replica API 11 august 2014 | 00:00 219

Autorităţile, în alertă:

Autorităţile, în alertă:

Autorităţile din România sunt în alertă. Un bărbat de 51 de ani din Ploieşti, întors recent din Nigeria, unde a lucrat ca inginer, a fost internat la Spitalul Matei Balş din Capitală cu suspiciuni de infectare cu virusul Ebola. Experţi în sănătate spun că boala se va răspândi cu o viteză ameţitoare dacă depăşeşte graniţele Africii, dar în acest moment riscul este mic. Infecţia cu virusul Ebola începe ca o răceală banală, dar continuă cu sângerări interne şi externe, dureri şi iritaţii. Potrivit specialiştilor, virusul Ebola atacă celulele sistemului imunitar, ăsând în acelaşi timp impresia că este vorba de o răceală banală, iar pe măsură ce boala progresează, ochii victimelor se înroşesc pentru că vase mici de sânge se sparg, provocând sângerare din ochi, urechi, gură şi alte orificii.

Perioada de incubare este cuprinsă între două şi 21 de zile, crescând riscul extinderii bolii. Virusul are o rată de deces de 90 la sută şi este extrem de contagios. Virusul se transmite prin contact cu sângele unui om sau animal infectat, lichidele biologice şi organe. Un aspect important este că virusul se poate transmite sexual chiar şi după 40 de zile după ce o persoană s-a vindecat. Revenind la bărbatul internat cu simptome asemănătoare cu cele ale virusului Ebola, autorităţile din România au aflat, potrivit mediafax.ro, că acesta, la revenirea din Nigeria, a fost în vacanţă în Vama Veche. Duminică, ministrul Sănătăţii a anunţat că, în condiţiile date, Direcţia de Sănătate Publică a prelevat probe din apa Mării Negre, zona Vama Veche. Totodată, având în vedere informaţiile mass-media privind cazul pacientului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Ministerul Sănătăţii face următoarele precizări: "În aceasta dimineaţă (duminică dimineaţă, 10 august - n.r.), la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti s-a prezentat o persoană adultă în vârstă de 51 de ani cu simptome de febră, greaţă, vărsături şi diaree hemoragică. Având în vedere că, în urma efectuării anamnezei s-a constatat că persoana s-a întors recent din Nigeria, s-a declanşat procedura de izolare şi transfer în condiţii speciale de siguranţă la Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Bals. În acest moment, pacientul este suspect de infecţie virală fără a putea specifica diagnosticul etiologic". De asemenea, familia bărbatului se află sub observaţie. Pe de altă parte, tot duminică, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că posibilitatea unei infecţii cu Ebola în România se infirmă în proporţie de 99%. Streinu-Cercel a adăugat că, în cazul aceluiaşi pacient, rămâne posiblitatea unei infecţii.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367