REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primul serviciu de CAR SHARING 100% ELECTRIC din CONSTANŢA! VIDEO

Primul serviciu de CAR SHARING 100% ELECTRIC din CONSTANŢA! VIDEO

Replica API 16 septembrie 2019 | 00:55 825

Primăria Municipiului Constanța și Banca Comercială BCR au susținut luni, 16 septembrie, a.c., începând cu ora 12:00, o conferință de presă cu ocazia lansării oficiale a primului serviciu de car sharing 100% electric din Constanța.

Conferința de presă a avut loc pe bulevardul Regina Elisabeta, în fața Farului Genovez, fiind prezenți: primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Ionuț Stanimir, directorul de marketing și comunicare BCR și Radu Papuc, managing partner BCR eGo.

BCR eGo, acest nou model de furnizare servicii de mobilitate din România este oferit de o bancă și utilizează exclusiv vehicule electrice premium – BMW i3.

Maşinile electrice pot fi găsite doar în Constanţa şi în Bucureşti, iar în prezent, în Constanţa sunt disponibile 5 maşini electrice.

”Acest sistem de car sharing va intra ușor, ușor în stilul de viatță al constănțenilor și nu numai, și al turiștilor. Din câte știu, suntem primul oraș după București. Doresc ca acest sistem, alături de biciclete, trotinete electrice, alături de mersul pe jos pe care îl încurajez, să devină nu doar o mpdă așa de moment, ci un stil de viață. De asemenea vreau să vă spun, că din această includere în car sharing în agenda orașului ne obligă să accelerăm puțin programul de stații electrice. După cum știți avem un proiect pentru 18 stații electrice, dar acest număr se va adăuga la numărul deja existent de stații din municipiul Constanța. Știu că pe aplicații sunt foarte bine prezentate toate stațiile și m-am bucurat să văd multe născute în privat. Așa că îi încurajez pe constănțeni ca începând din această săptămână să utilizeze aceste mașini care arată foarte bine, sunt ușor de utilizat, să meargă cu bicicleta, să meargă pe jos”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

”Discuția pe care am avut-o cu domnul primar Decebal despre mașinile electrice a evoluat foarte repede, în mai puțin de o lună de zile avem 5 mașini electrice la Constanța. Acesta este viitorul în care, noi, Banca Comercială Română vom investi. Este foarte important ca acest gen de proiecte să meargp foarte departe și întotdeauna într-o îmbinare foarte productivă, mediul privat, mediul public. Noi vom investi ca numărul mașinilor electrice la Constanța să fie și mai mare. Acest oraș este un oraș port, acest gen de orașe au adus întotdeauna inovația, oriunde se află ele”, a spus Ionuț Stanimir, directorul de marketing și comunicare BCR.

”Pregătind acest proiect, echipa mea și echipa BCR, echipă condusă de Ionuț, au pregătit o surpriză pentru mașinile electrice și cele hibrid, pe raza municipiului Constanța și stațiunea Mamaia nu se plătește parcarea, atât cele car sharing și cele proprietate privată, deținute de constănțeni sau de turiști pot obține o vinietă care se va atașa în zona de vizibilitate și în acel moment nu plătești parcarea. Tocmai pentru a da un semnal penru că încercăm să încurajăm atât schimbarea, înnoirea flotei”, a continuat primarul.

”Eu îî invit pe constănțeni să își descarce aplicația BCR eGo. Se parcurg câtiva pași scurți care țin de validarea clientului respectiv în aplicație: permis de conducere, buletin și un card bancar.Cardul bancar se transformă în cheie pentru mașină, cu acel card bancar deschizi și închizi mașina. În aplicație primești un cod care îți permite deblocarea mașinii. O găsești pe stradă în aplicație și o lași oriunde ți-ai teminat tu treaba, spre exemplu, parcările primăriei. Tariful este următorul: 20 de lei pentru 30 de minute și 1,30 lei pe minut”, a completat Radu Papuc, managing partner BCR eGo.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu o sa ia nimeni la 1.30 lei pe minut. Daca stau in ambuteiaj 20 minute dau 26 de lei pentru 20 minute. Nu e fezabila afacerea BCR. Si daca am nevoie de masina 3-4 ore dau aproape 300 de lei ? Mai ieftin iesi cu inchiriatul auto. Mult mai ieftin. Sau iti cumperi direct in rate o masina si iesi de 1000 de ori mai ieftin.
1
0
Decat sa las bani la jegosii galbeni din constanta mai bine dau bani in Austria
2
4
Provlrma apare atunci cand banii nostri in loc sa ramana in oras pleaca in austria. Prefer sa dau bani la taximetristi casa ramana banii in oras
2
4
ala de i3 e premium...
7
2
UNDE SUNT PISTELE PT. BICICLETE SI TROTINETE ELECTRICE DOMNILOR GUVERNANTI????? iN CLOUD????? HAI SA AUZIM NUMAI DE BINE!!
1
1
Se pare ca esti un sarac parlit, fara masina, care apeleaza la taxiuri. Ai vrut capitalism? Eeee ... uite ca in capitalism pleaca primii cei care au bani. Cand iti rezolvi o problema apeland la o "cunostinta" pe la primarie, pe la fisc, pe la doctori samd ... te duci cu ploconul si iesi de acolo cu mersul de lebada grasa bucuros ca ti-ai facut treaba. Dar cand un slinos de taximetrist care sta 16 ore pe strada sa plece cu 150 de lei iti cere 10 lei in plis te dai mare moralist. Infectule. Cand s-o schimba sistemul asta de kkt in care ne aflam, o sa se schimbe si taximetristii. Parlitule ...
8
5
inca o palma data taximestristilor. buahahahahahahhah in curand veti ramane cu carutele voastre pe care le veti transforma in cotete de gaini... de abia astept sa dispara galbenul de pe strazi.unde sunt taximetristii sa faca putine spume la gura ....buahahahahahahahah spurcatilor
3
7
Acumulatorii la masinile electrice sunt ca cele de la telefoane,cand au cazut dai foc la masina datorita pretului altora noi.Sa le verifice in trafic fiabilitatea nababii si daca rezista 10 ani in trafic ne bagam si noi micimanii.La tamponari usoare de oras piese de schimb partea electronica sunt?
5
1
Care este aplicatia prin care se utilizeaza serviciul asta? BCR eGO pare a fi pt soferi, cere permisul. Dar pentru utilizatori?
0
6
sa raspunda fagadau de ce a scos tramvaiele, impreuna cu prietenul lui mazare
8
1
Interesante masinile electrice, cu conditia sa fie la fel de competitive precum celelalte pe carburanti.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367