REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Prin vot secret s-a stabilit ceea ce nu era secret: Cristinel Dragomir a preluat atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean

Prin vot secret s-a stabilit ceea ce nu era secret: Cristinel Dragomir a preluat atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean

Replica API 6 septembrie 2014 | 00:00 122

Oficial, taie şi spânzură în judeţ

Oficial, taie şi spânzură în judeţ

Aprobarea exercitării atribuţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa de către un vicepreşedinte a fost o operaţiune de "floare la ureche" care s-a petrecut, vineri, în cadrul şedinţei consilierilor judeţeni. Vicepreşedintele, Cristinel Dragomir, a primit votul de încredere al colegilor şi a fost ales cu 26 de voturi, din cele 29 valabil exprimate. Celălalt vicepreşedinte, Cristian Darie, a primit două voturi, iar unul a fost declarat nul.

Primul proiect aflat pe ordinea de zi se referea la aprobarea exercitării atribuţiilor preşedintelui CJ Constanţa, în contextul în care Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din funcţie prin ordinul nr. 431 din 11 august al prefectului judeţului Constanţa, Radu Volcinschi. "Emoţii? Sunt tot timpul, dar de ce să am emoţii? Noi am instituit de ceva timp o stare de lucru în consiliu. Practic, nu se modifică multe lucruri, numai că aceasta este procedura. Aveam până acum prerogativele prin dispoziţia preşedintelui şi acum am prerogative de preşedinte printr-o hotărâre de CJ. Emoţii nu prea am avut cum să am, pentru că noi am discutat şi am hotărât împreună cu colegii noştri consilieri să continuăm în această formulă", a declarat Dragomir, după şedinţa de consiliu. În ceea ce priveşte planurile instituţiei, Dragomir îndeamnă la calm şi îi înştiinţează pe locuitorii judeţului că nu vor urma minuni, ci va continua proiectele fostului preşedinte. "O să ne implicăm şi noi în limita bugetului pe care-l avem. Ce să spun, ne străduim să meargă lucrurile cel mai bine la nivelul judeţului, nimeni nu trebuie să se aştepte acum la schimbări, la minuni. Continuăm programele CJ, care sunt deja de notorietate la nivelul judeţului şi să ne dea Dumnezeu putere să le ducem măcar pe acestea la bun sfârşit", a precizat Dragomir. În contextul în care legea 215/2001, care reglementează activitatea administraţiei publice, stabileşte faptul că atribuţiile preşedintelui CJ sunt preluate doar de unul dintre cei doi vicepreşedinţi, iar, la Constanţa, ambii sunt din cadrul PSD, opoziţia nu a avut de ales la şedinţa de vineri.

"Având în vedere votul de astăzi (vineri, 5 noiembrie a.c.), noi considerăm că o conducere executivă a judeţului trebuie să existe. Bună, rea... Am acordat extinderea atribuţiunilor până la acordarea integrală a acestora de către vicepreşedintele Dragomir pentru faptul că trebuie duse la îndeplinire proiectele de hotărâre, pe care tot timpul am votat o mare parte din ele, la unele ne-am opus. Acum, ce să spun mai mult. Având în vedere art. 107 din legea 215, candidaţii pentru preluarea atribuţiunilor sunt numai dintre vicepreşedinţi, ne conformăm legii. Nu am avut altă opţiune. N-am avut de ales şi am ales răul cel mai mic, având în vedere că Cristinel Dragomir a exercitat o parte din atribuţiuni în ultimele şase luni. Ce este mai rău decât o decizie rea este absenţa oricărei decizii. Ea (conducerea - n.r.), face parte din PSD. Făcând parte din PSD, cu care noi ne aflăm în opoziţie şi pe care îl criticăm şi suntem pe fundamente diferite privind viziunea de administrare a unui judeţ şi, implicit, a unei ţări, că este stânga versus dreapta, facem ceea ce trebuie să facem", a declarat consilierul George Măndilă, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218