REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Principala filială a PC ar putea adera la PNL. Reacţia lui Banias

Principala filială a PC ar putea adera la PNL. Reacţia lui Banias

Replica API 10 iulie 2014 | 00:00 222

Probleme

Probleme

Partenerul de guvernare al PSD, Partidul Conservator, se zdruncină tocmai în fieful preşedintelui partidului, Daniel Constantin. Organizaţia judeţeană a PC Argeş a ajuns "la cuţite" cu PSD, întrucât nu i se oferă, potrivit protocolului asumat de ambele formaţiuni, funcţia de vicepreşedinte în cadrul consiliului judeţean. De aici şi până la ameninţări teribile a fost un singur pas, preşedintele PC Argeş, Cornel Lazăr, şi-a şocat colegii de partid, susţinând o "variantă mai sigură". "Oamenii politici adevăraţi,care văd lucrurile şi în viitor, cu o majoritate mai confortabilă, mai sigură, iau în calcul şi PNL", a precizat Lazăr. Constantin este deputat de Argeş, ceea ce transformă situaţia într-una mai puţin plăcută, însă cu şanse de rezolvare, potrivit preşedintelui PC Constanţa, Mircea Banias.

"La Consiliul Naţional, s-a plâns omul (Cornel Lazăr - n.r.) că nu se respectă protocolul, a spus conducerii partidului că are probleme cu PSD şi a rămas ca Daniel Constantin să ia legătura cu cei de la PSD să vadă cum acomodează lucrurile de acolo. Da, e o situaţie mai delicată, dar eu sper să se rezolve, nu cred că o să fie probleme", a precizat senatorul, pentru "Replica". Rămâne, totuşi, întrebarea de ce PNL şi nu oricare alt partid? Banias îl suspectează de simpatii liberale pe colegul argeşean şi speră la o rezolvare rapidă a situaţiei, din partea lui Daniel Constantin. "Probabil, are vreo afinitate cu cei de la PNL. O avea vreo relaţie mai bună, n-am nici cea mai mică idee de ce tocmai cu PNL şi nu cu altcineva. Dar, vă asigur că dacă domnul preşedinte o să ia o decizie, o să fie o decizie individuală. Mie mi se pare o forţare să spui "dom-le, eu iau filiala"... Filiala nu e o chestiune aşa portabilă ca să o iei şi să pleci unde vrei cu ea. Oamenii intră într-un partid în baza unor convingeri, nu neapărat că aşa le-au spus o persoană sau alta", a concluzionat Banias, pentru Replica.

PC nu se află la prima ciondăneală cu PSD. Săptămâna trecută, "conservatorii" au ameninţat că vor accepta doar candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, în caz contrar PC şi-ar desemna propriul candidat. Mai mult, PC a adoptat şi un plan ambiţios, pentru parlamentarele şi localele din 2016, susţinând că nu vor încheia nici o alianţă politică.

Marius VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218