REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Principalele străzi din Năvodari vor fi asfaltate, cu bani europeni

Principalele străzi din Năvodari vor fi asfaltate, cu bani europeni

Replica API 7 iunie 2018 | 00:00 331

Autoritatea locală a oraşului Năvodari are în plan reabilitarea mai multor străzi din localitate, în special cele pe unde circulă mijloacele de transport în comun. Un nou proiect în vederea obţinerii de finanţare din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon a fost realizat. Proiectul se intitulează ,,Îmbunătăţirea mobilităţii urbane în Oraşul Năvodari, pe străzile ce deservesc transportul in comun: strada Rândunelelor, strada Albinelor, strada Constanţei, strada Plopilor, strada Recoltei, strada Corbului, strada Nuferilor”.

„Prin implementarea proiectului, se are în vedere reabilitarea carosabilului pe Str. Rândunelelor (de la int. cu b-dul Năvodari până la intersecţia cu str. Albinelor), Str. Albinelor (de la str. Rândunelelor până la intersecţia cu str. Constanţei), Str. Constanţei tronsonul1 (de la str. Albinelor până la str. Plopilor), Str. Plopilor (de la str. Constanţei până la str. Recoltei), Str. Recoltei (de la str. Plopilor până la str. Corbului), Str. Corbului (de la str. Recoltei până la str. Nuferilor), Str. Nuferilor (de la str. Corbului până la str. Constanţei), Str. Constanţei tronsonul 2 (de la str. Nuferilor până la B-dul Năvodari).

De menţionat este faptul că str. Plopilor va fi modernizată în întregime prin lărgirea şi refacerea străzii, amenajarea spaţiilor verzi – rulouri de gazon, modernizarea aleilor pietonale, realizarea de piste de biciclişiti, staţii de bike-sharing şi rasteluri pentru biciclete. Totodată se vor reabilita şi moderniza aleile pietonale pe str. Plopilor (de la int. cu str. Constantei pana la int. cu str. Recoltei), Str. Recoltei (de la int. cu str. Sibioarei pana la int. cu str. Corbului), Str. Corbului (de la int. cu str. Recoltei pana la int. cu str. Nuferilor), Str. Nuferilor (de la int. cu str. Corbului pana la int. cu CF806).

Proiectul cuprinde si realizarea de piste de biciclişti pe Str. Plopilor (de la int. cu str. Constantei pana la int. cu str. Recoltei), Str. Recoltei (de la int. cu str. Sibioarei pana la int. cu str. Plopilor), dar şi amenajare staţii de bike-sharing si rasteluri pentru biciclete pe Str. Plopilor (la int. străzii Plopilor cu str. Recoltei – primul şi lângă Şcoala Generală nr. 2)”, au precizat reprezentanţii Primăriei Năvodari.

Prin implementarea proiectului se va amenaja staţia – cap de linie din zona str. Constanţei, în proximitatea stadionului Flacăra Năvodari şi se vor monta 7 staţii de autobuz noi, acoperite, ultramoderne. Staţia – cap de linie va cuprinde peroane de îmbarcare / debarcare calatori precum si clădire - spaţiu pentru aşteptare călători. Valoarea totală a proiectului depăşeşte 17,5 milioane de lei, aproximativ 3,77 milioane euro, iar contribuţia Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile care îi revin.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
il intereseaza pe DAN ,raspundeti-i
0
0
Agigea , Lazu strazile sunt in dezastru spre .....distrugere totala !! Primaria , primarul , consilierii ?! IIGNORANTA TOTALA FATA DE LOCUITORI !!
1
0
minciuni hotilor cu mici excepti din consilieri niste spagari nu te rezolva cu nimic fara sa le dai hoti ordinari nu sunt in stare sa ia o vitanja le face buzunaru mare la particulari care ne i a 250 lei pe vitanjare hotilor
1
0
Dar cand ????
1
0
Mamaia sat?
0
0
Se apropie alegerile ! Sa-l vezi pe chioru ala de Pindici ce o sa se mai agite impreuna cu gasca de consilieri miliardari , sa prinda iar ciolanu' ! Altu'-i face lu incapabilul de fiusu terasa in Tabara pe plaja , au oamenii treaba ! Asta cu asfaltarile e pe planul doi ! Primarul CHELARU merita tot respectul , chiar se implica pentru orasul nostru !
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614