REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Principalul crainic tv din perioada '89, urmărit penal în Dosarul Revoluției

Principalul crainic tv din perioada '89, urmărit penal în Dosarul Revoluției

Replica API 19 aprilie 2018 | 01:57 384

În cauza cunoscută generic sub denumirea „Dosarul Revoluției”, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității față de fostul crainic al televeziuniid e stat, Teodor Brateș, la data săvârșirii faptelor - adjunct al redactorului șef al Redacției ”Actualități” din TVR, pentru fapte comise în intervalul 22 – 31 decembrie 1989.

Din probatoriul administrat în cauză au rezultat următoarele:

”Suspectul Brateș Teodor - adjunct al redactorului șef al Redacției ”Actualități” din TVR - a fost principalul factor de diseminare a știrilor false, cu caracter diversionist, în acest fel contribuind într-o foarte mare măsură la instalarea psihozei teroriste ce a afectat profund întreaga populației a României (militari și civili). Mesajele televizate ale suspectului s-au referit la atacuri teroriste asupra obiectivelor militare și civile, apă otrăvită, clădiri minate, diverse conduite abominabile ale așa zișilor teroriști, atacuri cu elicoptere, desanturi aeriene, coloane de blindate în deplasare etc. Repetarea acestui gen de dezinformare a făcut ca psihoza teroristă să atingă cote paroxistice și astfel să constituie principala cauză a numeroaselor pierderi de vieți omenești, vătămări și distrugeri petrecute în timpul evenimentelor revoluționare”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
chiar mai credeti in dreptate? poate dupa inca vreo 30 de ani sa se mai afle cate ceva
0
0
ia pensie de revolutionar
1
0
intreab-o pe ma-ta , boule ! omul spunea ce i se transmitea . European muist , poate ne spui cum a transmis caramitru tragerile in direct , cand gloantele il ocoleau la cativa cm , dar el era calm si vorbea la microfon , live .
0
2
mai bine mai tarziu decat niciodata,afara de astia cu televizorul sa fie cercetati si cei care au devalizat economia nationala,bancorex,petromidia,tractorul,snc
2
2
ala nu vorbea de la el putere. Intrebati-l pe ilici, pe pedros sau pe gelutzu. Ei sunt capetele seci si ucigase.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369