REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Prinde contur Alianța dintre USR, PMP și Forța Dreptei

Prinde contur Alianța dintre USR, PMP și Forța Dreptei

A.F. 21 martie 2023 | 00:00 1078

USR, PMP și Forța Dreptei au inițiat și avut negocieri în regim alert în ultima perioadă. Determinanți au fost câțiva factori care le-au arătat liderilor acestor formațiuni politice că o construcție articulată politică este în avantajul fiecăruia dintre ei și că ea trebuie schițată cât mai repede.

Prinde contur Alianta dintre USR, PMP si Forta Dreptei

Posibilitatea devansării alegerilor anticipate, problemele interne din fiecare partid în parte și mai ales neputința de a articula o adevărată opoziție pe cont propriu i-a convins pe Cătălin Drulă, Eugen Tomac și Ludovic Orban că e bine să lase o parte din orgolii deoparte și să stea la masă.

Potrivit informațiilor convergente din interiorul celor 3 partide și a unor participanți direcți la negocieri susțin că s-a ajuns deja la împărțirea ponderii în noua construcție politică. Va fi o alianță politică construită din USR, PMP și FD.

PMP va urma să conducă și să pună candidații de pe locul I, considerat eligibil, la Camera Deputaților în 12 județe (sau sectoare ale Municipiului București), Forța Dreptei în 6 județe, iar USR în 28 de județe, scrie stiripesurse.ro.

La Senat PMP va avea locul I, considerat semi-eligibil, în 9 județe, FD în 4 județe, iar USR în 33 de județe.

La alegerile europarlamentare Locul I pe lista comună va fi al USR, Locul II PMP, Locul III USR, Locul 4 FD, Locul V PMP, iar restul pana la 12 USR... iar de la Locul 13 în sus se vor pune amestecat pentru că sunt considerate neeligibile.

Candidatul la alegerile prezidențiale va fi comun și va fi pus de USR.

Noua alianță politică se va autodefini ca fiind de centru-dreapta și deși nu a fost stabilit un nume clar (urmează a fi făcute studii sociologice) numeroși lideri din cele 3 formațiuni politice susțin că ar trebui să conțină particula ”Dreapta” în denumire. Se vehiculează nume ca ”Alianța de Dreapta”, ”Calea Dreaptă”, ”Polul de Dreapta”, ”Alianța Dreptei”....

Nu s-a ajuns la un numitor comun încă în principal din cauza lui Ludovic Orban, președintele Partidului Forța Dreptei. El invocă cercetări sociologice care îl indică ca fiind liderul cu cea mai bună poziționare și revendică candidatura la alegerile prezidențiale și conducerea noii structuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Partide de cawboi de un leu semințe spargi pe ei casă guițe Nu au treabă cu oamenii ci cu cașul lor pe euro
1
0
Nu mai sperati aiurea! Orban se va intoarce la grupul infractional organizat, iar daca Zeus nu vrea, nici PMP nu se pune capra la neomarxisti. Oricum placuta suedeza lu AUR si PSD
1
1
Palaz președinte de țară, Palaz primar, Palaz președinte CJC. Este singurul care le poate face pe toate 3 deodată
2
2
Sa se alieze,ca sa stie lumea pe cine sa nu voteze.
2
0
Pleacă ai noștri, vin ai noștri, noi votăm iar ca proștii (!) Scăpăm de drrakku și dăm peste ta-su ! Singura soluție care ne-a mai rămas este BOICOTAREA alegerilor. Numai așa scăpăm de toți acești nenorociți din politică.
1
6
Ciolaniada
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614