REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Prins de DIICOT: ar fi oferit informaţii teroriştilor despre baza de la Kogălniceanu

Prins de DIICOT: ar fi oferit informaţii teroriştilor despre baza de la Kogălniceanu

Replica API 30 iunie 2017 | 00:00 351

Un individ care locuia în Argeș a fost "vizitat" de mascați, el fiind urmărit penal pentru sâvârșirea infracțiunilor de promovare a unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unor infracțiuni indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni privind prevenirea şi combaterea terorismului si infractiunea de culegerea sau deţinerea, în scopul transmiterii, ori punerea la dispoziţie de date şi informaţii despre obiective vizate de o entitate teroristă. În plus, potrivit unor informații, individul vizat ar fi oferit informații despre Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.

Suspectul zis „Ibrahim”, începând cu luna noiembrie 2016, a utilizat şi/sau utilizează şi în prezent, pe o reţea de socializare, mai multe conturi personale, prin intermediul cărora a postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste Daesh, precum şi înregistrări cu atacuri ale Daesh şi execuţii, prin decapitare şi împuşcare, cu intenţia de a le face cunoscute şi de a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte că cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o.

Cu privire la infracţiunea de culegerea sau deţinerea, în scopul transmiterii, ori punerea la dispoziţie de date şi informaţii despre obiective vizate de o entitate teroristă prev. de art.33 alin.2 lit.b din Legea 535/2004 şi art.331 din Legea 535/2004. În primăvară anului 2015, suspectul s-a deplasat în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României (Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu), observând cu atenţie căile şi punctele de acces precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit.

Datele şi informaţiile respective au fost culese de către suspect în scopul transmiterii ori punerii la dispoziţia unei entităţi teroriste salafiste şi pro-jihadiste dintr-un stat alUniunii Europene,grupare ai cărei adepţi au plecat în zona siriano-irkiana pentru a participa la jihad şi care a avut legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13.11.2015.

În investigarea infracţiunilor de terorism, în conformitate cu dispoziţiile legale, DIICOT - Serviciul Teritorial Piteşti a beneficiat de sprijin informativ şi tehnic din partea Serviciului Român de Informaţii, autoritate naţională în materia prevenirii şi combaterii terorismului, pentru realizarea obiectivelor de securitate naţională. În cauză au fost efectuate percheziții la data de 29 iunie, de către procurori din cadrul DIICOT Pitești împreunăcu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Pitești și cu ajutorul I.P.J. Argeş.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inca unul care vrea harem de 90 de virgine
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614