REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Prins la Aqua Magic, după ce a furat 6.000 de euro dintr-o casă: infractorul a reuşit să evadeze din Secţia de Poliţie!

Prins la Aqua Magic, după ce a furat 6.000 de euro dintr-o casă: infractorul a reuşit să evadeze din Secţia de Poliţie!

Replica API 9 august 2014 | 00:00 124

"Aventură" incredibilă

"Aventură" incredibilă

Marian Mahu, individul care a furat 6.000 de euro din casa unei vecine, a avut "treabă" serioasă după aceea! Şi-a cumpărat haine, a făcut cinste prietenilor, după care s-a dus să se relaxeze la Aqua Magic. De acolo a fost ridicat de oamenii legii şi dus la Poliţie, însă a fugit, reuşind să-şi desprindă cătuşele cu ajutorul unei sârme din cupru. Cel care l-a adus înapoi a fost chiar tatăl lui. Individul a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Totodată, reprezentanţii IPJ Constanţa au deschis o anchetă cu privire la fuga individului din sediul de Poliţie, urmând să se ia măsurile ce se impun.

În noaptea de 25 spre 26 iulie, in jurul orei 2.00, aflându-se la un bar din comuna Cuza Voda, inculpatul Mahu Marian s-a hotărât să meargă la locuiţa persoanei vătămate M.I. despre care ştia că vânduse un apartament, că locuia singură, iar în acea noapte nu era acasă. Inculpatul s-a deplasat pe strada Teiului din Cuza Vodă, a pătruns în curte pe poarta ce era deschisă şi s-a îndreptat către un geam al dormitorului, l-a deschis prin forţare şi, prin escaladarea ferestrei, a pătruns în casă. Inculpatul Mahu Marian a căutat bunuri de valoare, răvăşind toate încăperile casei. Norocul i-a surâs când, într-o cameră, a dat peste un plic ce conţinea suma de 6.000 de euro pe care a luat-o. De asemenea, a mai luat un ceas de damă şi un telefon mobil marca Nokia, după care a părăsit locuinţa persoanei vătămate şi s-a întors la acelaşi bar, cu bunurile sustrase asupra sa. Pe 26.07.2014, în jurul orei 07.30, inculpatul s-a deplasat la martorul M.F. pe care l-a rugat să-l însoţească în municipiul Medgidia pentru a schimba suma de 6.000 de euro, despre care i-a spus că a primit-o de la bunica sa din Italia. În jurul orei 8.30 cei doi s-au deplasat la o casă de schimb valutar de pe strada Republicii, nr. 7, unde îşi desfăşura serviciul martora A.B.. Inculpatul a schimbat suma de 500 de euro în lei, iar apoi a schimbat 10 bancnote de 500 de euro în 100 de bancnote a câte 50 de euro. În timp ce se aflau în incinta casei de schimb valutar, cei doi au spus: "Vom prădui aceşti bani la piscină la Aqua Magic, în municipiul Constanţa", cuvinte auzite de martora menţionată, după care indivizii au mers la diverse magazine, de unde a cumpărat mai multe articole vestimentare bărbăteşti, cheltuind aproximativ 1.200 - 1.300 lei.

Hoţul ridicat de la Aqua Magic a fugit din sediul Postului de Poliţie

După această cei doi s-au deplasat în comună Cuza Vodă, la locuinţa concubinei martorului M.F. unde inculpatul Mahu a lăsat spre păstrare ceasul de damă, telefonul sustras şi suma de 4.350 de euro. Despre acest aspect avea cunoştinţă doar martorul, care nu ştia însă că bunurile sunt sustrase. În comuna Cuza Vodă, cei doi s-au întâlnit cu martorul P.I. căruia inculpatul i-a solicitat să meargă cu maşina să până în Constanţa şi să se distreze împreună. Inculpatul împreună cu cei doi martori au plecat în staţiunea Mamaia la parcul de distracţii Aqua Magic. În tot acest timp, organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Cuza Vodă, sesizate de către persoana vătămată în dimineaţă zilei de 26.07.2014, au demarat cercetările şi investigaţiile în vedere descoperirii autorului furtului. În acest sens poliţiştii s-a deplasat la casele de schimb valutar din Medgidia şi au identificat-o pe martoră A.B. care le-a relatat cele prezentate mai sus. În continuare, având un cerc de suspecţi format din persoanele cunoscute cu preocupări infracţionale în Cuza Vodă, poliţiştii s-au deplasat la Aqua Magic în vederea identificării autorilor infracţiunii. La intrarea în parcul de distracţii organele de poliţie l-au identificat pe inculpat şi pe cei doi martori. Fiind întrebat cu privire la fapta, inculpatul a recunoscut că el a săvârşit-o, iar martorii nu au ştiut acest lucru. Toate trei persoanele au fost conduse la sediul Postului de Poliţie Cuza Vodă în vederea continuării cercetărilor. Având în vedere că inculpatul recunoscuse săvârşirea faptei, că în cauza se întrevedea posibilitatea reală de a se dispune măsuri preventive şi ţinând cont de trecutul infracţional al inculpatului, organele de poliţie au procedat la încătuşarea inculpatului Mahu Marian care a fost lăsat pe holul imobilului în care funcţionează Postul de Poliţie, până se proceda la audierea celor doi martori. Inculpatul a găsit o sârmă din cupru cu care a reuşit să-şi desfacă cătuşele, iar apoi a fugit din Postul de Poliţie. În urmă demersurilor făcute de lucrătorii de poliţie la membrii familiei inculpatului, tatăl acestuia a declarat verbal că îl va aduce personal pe fiul sau. În dimineaţă zilei de 29.07.2014 organul de cercetare penală a emis mandat de aducere în baza căruia inculpatul a fost condus la sediul Postului de Poliţie, iar apoi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia. Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. "Potrivit art. 4 alin. 1 N.C.pr.pen., inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o hotărâre penală definitivă", au spus procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614