REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PRINS la DRIFTURI, a spus că a ALUNECAT din cauza NOROIULUI!

PRINS la DRIFTURI, a spus că a ALUNECAT din cauza NOROIULUI!

Replica API 6 august 2021 | 15:59 1854

Marian Cristian Pîndaru este cunoscut cu antecedente penale, atât pe parte de infracțiuni rutiere cât și pentru fapte cu violență. De data aceasta, el a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Condamnat inițial, de către Judecătoria Constanța, la o pedeapsă de 1 an , 27 luni și 15 zile închisoare (menționăm că este vorba de contopirea mai multor pedepse), în urma apelului intentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, acestuia i-a fost majorată pedeapsa la 3 ani și 6 luni de închisoare. Apelul s-a judecat în data de 2 august 2021, la Curtea de Apel Constanța iar sentința este definitivă.

De ce a fost condamnat bărbatul

Potrivit rechizitoriului, Marian Cristian Pândaru a fost surprins de polițiștii Secției 5 în timp ce făcea derapaje controlate, cu ajutorul frânei de mână (drifturi), în zona Sere din Constanța. Cu toate că a încercat să scape, șoferul, în persoana lui Marian Cristian Pândaru, a fost prins iar la verificările de rigoare s-a dovedit că acesta nu deține permis de conducere dar și că este băut, având o alcoolemie de 0,61 mg alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu a recunoscut că făcea drifturi, declarând că a vrut să cumpere niște medicamente pentru o prietenă iar pe drumul de întoarcere, din cauza noroiului, mașina a alunecat. Ulterior, inculpatul a solicitat aplicarea procedurii recunoașterii învinuirii.

Ce a spus Curtea de Apel Constanța

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a criticat greșita efectuare a contopirii pedepselor, cu consecința aplicării unei pedepse rezultante mai mari, precum și greșita aplicare a dispozițiilor art. 105 Cod penal privind anularea liberării condiționate, în sensul adăugării eronate a restului rămas neexecutat. Examinând sentința penală apelată prin prisma criticilor formulate de apelant, precum și din oficiu, conform art. 420 Cod procedură penală, Curtea de Apel Constanța a constatat că apelul formulat este fondat. S-a reținut greșit că prin sentința penală nr. 903/10.07.2018 Judecătoriei Constanța inculpatul a fost condamnat la pedepsele de 1 an închisoare și 4 luni închisoare, corect fiind două pedepse de câte 1 an închisoare. Drept urmare, se impune refacerea operațiunii de contopire a pedepselor, iar în urma aceste operațiuni inculpatul va executa pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un vibrator in anus pe pozitia cerculete
2
0
Las',ca le platim noi contribuabilii sederea la mititica
3
0
luat permisul pe viata
3
1
Pai daca-i tot dati drumul pe strada. Omul ar trebui sa fie inchis de muuulti anj, dar voi il lasati liber.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108