REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Prinşi fără autorizaţie de construcţie, AMENDAŢI de oamenii legii!

Prinşi fără autorizaţie de construcţie, AMENDAŢI de oamenii legii!

Replica API 29 iunie 2018 | 03:19 414

S-a deschis sezonul construcţiilor la malul mării! Mai mulţi constănţeni profită de sezonul estival pentru a-şi finaliza locuinţele. Astfel că zilele acestea se realizează mai multe lucrări de faţadare la imobilele din municipiul Constanţa. Oamenii legii au venit şi ei pe urmele constructorilor şi au găsit mai multe nereguli. Totodată, poliţiştii locali au verificat şi celelalte nereguli cu privire la traficul rutier.

Astfel, miercuri 27 iunie a.c., în intervalul orar 06.00-24.00, lucrătorii din cadrul serviciilor operative cu atribuții in domeniul ordinii publice și cel al traficului rutier au aplicat 238 amenzi contravenționale in valoare 32.548 lei , majoritatea abaterilor au fost pentru încălcarea normelor legale cu privire la oprirea / staționarea interzisă.

Au fost date și doua sancțiuni complementare de ridicare de pe domeniul public a doua vehicule cu tracțiune animală și depozitarea acestora intr-un spațiu special amenajat. Nici abaterile din domeniul disciplinei în construcții, protecției mediului și activității comerciale nu au lipsit, astfel, au fost aplicate 33 de sancțiuni în valoare de 22.000 lei pentru executarea de construcții fără a deţine actul final de autoritate al administrației publice pe baza căruia este permisă executarea lucrărilor corespunzător măsurilor prevăzute de lege, acte de comerț ilicit, desfășurarea de activități comerciale fără a deține autorizație/ program de funcționare, încălcarea normelor privind menținerea curățeniei in municipiul Constanta. Cuantumul la nivel general al celor 271 sancțiuni contravenționale aplicate în data de 27.06.2018 a fost de 54.548 lei.

Reamintim că la începutul lunii se efectua o lucrare de izolaţie a unui bloc întreg din zona Eden din Constanţa. Autorităţile locale au sesizat faptul că lucrarea nu este asigurată corespunzător iar cei de la ITM Constanţa au reacţionat. Nu au rămas indiferenţi nici poliţiştii locali care s-au autosesizat şi au mers în control. Au aplicat o amendă în valoare de 400 de lei pentru construcţie necorespunzătoare desfăşurată pe drumul public.

Direcția Generală Poliția Locală Constanta își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează pentru respectarea normelor legale privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și linisții publice, circulației pe drumurile publice și fluenței traficului rutier pe străzile și bulevardele orașului, legalitatea lucrărilor de construcții , desfășurarea activităților economice, dar și menținerea curățeniei și protejării mediului pe raza municipiului Constanța.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
autorizatia se numeste...DE CONSTRUIRE...nu de constructie...ce sa-i faci..cand mergi la facultatea de la...Ciorogarla..nu cunosti mai mult...
1
0
Mai verificatii si pe machidoni,astia si pe masa daca o vand,nu platesc impozite...imputiti ordinari.
1
0
Pai dupa autorizatie sa renivez fatada la casa am stat 8 luni... La final au inceput sa ceara contract apa contract lumina hartie de la vecini... La final am facut fara.
3
0
Sunt sigur ca toti constantenii doresc sa faca o constructie avand autorizatie, dar cand o astfel de autorizatie dureaza de la 1 an pana la 3-4ani normal ca o iei razna si te apuci de capul tau sa faci! In cazul in care cumperi un teren de la clanul fugitului termenul de emitere se schimba si nici nu vine locala....
2
0
daca esti machedon nu ai nevoie de autorizatie
7
0
Cand te apuci de construit si ocupi domeniul public ai nevoie neaparat de autorizatie . Daca construiesti la tine in curte si nu afectezi pe nimeni merge si fara.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102