REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Prinşi în flagrant în timp ce acţionau prin metoda „Accidentul”

Prinşi în flagrant în timp ce acţionau prin metoda „Accidentul”

Replica API 29 mai 2017 | 00:00 268

Escrocii nu se lasă!

Escrocii nu se lasă!

Metoda „Accidentul” nu moare, însă se pare că oamenii nu mai sunt așa creduli când au de-a face cu escrocii. Patru bărbați au fost suprinși în flagrant delict de polițiștii din Sibiu în timp ce încercau să înșele o persoană prin metoda „Accidentul”. Aceștia ar fi solicitat 13.000 de la victimă.

Mai exact, la data de 26 mai, în jurul orei 23:00, polițiștii Serviciului Investigații Criminale Sibiu, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au reușit prinderea în flagrant delict a patru bărbați bănuiți de comiterea unei înșelăciuni prin „metoda accidentul”. Membrii grupării ar fi contactat telefonic victima și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea unui membru al familiei într-un accident rutier, i-au solicitat acesteia 13.000 de lei pentru a o ,,ajuta” să rezolve situația.

Un alt bărbat s-a prezentat la ușa victimei pentru a ridica banii, moment în care polițiștii au intervenit și l-au surprins în flagrant delict. Cei patru bărbați, cu vârsta cuprinsă între 29 și 46 de ani, din județele Sibiu, Constanța, București și Giurgiu, au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de înșelăciune. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea activității ilicite în cauză

Iată ce recomandă polițiștii în astfel de situații

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, Poliţia Română vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani. De asemenea, verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, dându-i un telefon! Solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare!

În acelaşi timp, apelaţi 112 pentru a cere asistenţă! Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. În cazul unui accident, nu există noţiunea de plata a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător.

Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dv. şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini. În cazul în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnilor,justitia o fac eu....pana statul se va decide,asta daca avem un stat,sa apere intr-adevar cetatenii,ma apar singur....cu ,,militienii,,corupti nu stiu in cata siguranta putem trai.....Luati exemplu Cta...in nr egal avem ,,militieni,, si infractori...sunt ca fratii.....
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218