REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Prinşi în timp ce consumau alcool în plină stradă!

Prinşi în timp ce consumau alcool în plină stradă!

Replica API 13 iunie 2018 | 00:00 168

Nici amenzile nu îi mai sperie pe consumatorii de alcool. Aceştia îşi satisfac viciul în plină stradă! Constănţenii sunt deranjaţi de obiceiul acestora, unii dintre ei având şi altercaţii cu astfel de oameni. Consumatorii de alcool au fost prinşi de data aceasta şi sancţionaţi de poliţiştii locali.

Astfel, marţi, 12 iunie a.c., politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea efectuării lucrărilor de construcții, identificarea problemelor reprezentate de neasigurarea unei permanente stări de curățenie în incinta proprietăților, neîntreținerea fațadelor clădirilor, protecția mediului, precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 45.740 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

În domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 98 amenzi contravenționale în valoare de 14.790 lei ( ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare de pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța).

În domeniul protecției mediului, disciplinei în construcții și activitătii comerciale au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale în valoare de 29.290 lei pentru: nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, executarea lucrărilor de constructii fără a deține autorizație de construire, nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, acte de comerț ilicit, etc.

În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 80 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 10.150 lei vizând răscolirea gunoiului din containere, săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, precum şi pentru consumul de bãuturi alcoolice în locuri publice.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218