REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Prinţesa Lia cere justiției să-i retragă Prințului Paul o parte din drepturile părintești

Prinţesa Lia cere justiției să-i retragă Prințului Paul o parte din drepturile părintești

Replica API 30 ianuarie 2022 | 20:45 5364

Lia de România a adresat judecătorilor o cerere de exercitare a autorității părintești care ar putea să-l scoată din rolul de părinte cu rol decizional asupra propriului copil pe soţul ei prinţul Paul, potrivit Antena 3, citată de stiripesurse.ro.

Prinţesa Lia și Prințului Paul

Peste câteva zile, magistrații vor lua o hotărâre în acest sens şi, cel mai probabil, vor ţine cont şi de statutul lui Paul al României şi anume acela de persoană condamnată la închisoare căutată de poliţie.

Cu alte cuvinte, femeia îşi dorește ca în deciziile privitoare la copilul său şi al lui Paul al României, acordul bărbatului să nu mai fie necesar.

Dacă unul dintre părinți este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicție, decăzut din exerciţiul drepturilor părintești sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească, se arată în Codul Civil.

Potrivit codului penal, Lia ar putea obţine în instanţă un răspuns favorabil pentru că deşi nu este neapărat stipulată în lege situaţia în care se află soţul ei şi anume aceea de persoană urmărită general din cauza unei condamnări, totuşi, dacă acesta nu poate fi contactat pentru a-şi da acordul, este posibil ca hotărârile cu privire la minor să fie luate de mamă.

Lia a României a reuşit să obţină acordul judecătorilor şi pentru a pleca cu fiul său în Marea Britanie, după ce anul trecut s-a lovit de refuzul autorităţilor din cauza lipsei consimțământului tatălui.

Astfel, până în luna aprilie, băiatul lui Paul al României poate să stea pe tărâm englezesc. Potrivit deciziei, va trebui să se întoarcă 3 săptămâni în ţară, apoi poate din nou să stea în Anglia până în iunie, asta deşi nu demult spunea că nu va părăsi ţara,

„În calitate de soție a lui Paul voi rămâne în România împreuna cu fiul nostru micul print Carol Ferdinand şi voi face tot ce pot pentru a-i demonstra nevinovăția", spunea Prințesa Lia.

De altfel, aceasta a solicitat ca fiul său să meargă să studieze la şcoala Millfield Prep School.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce canal faceam cu astia ..
4
0
Si acum ... cantareata Lia.
6
0
Eu sunt fiul lui Carol al II-lea si cumatrul lui Base !
9
0
acest Paul Lambrino nu este print pentru ca tatal lui nu a fost niciodata recunoscut drept copil legitim de catre Carol al II lea
12
0
rudele lui petrov... cine se aseamana se aduna.
13
0
prinspol si printeslia he he .niste excroci nenorociti .
20
0
PRINTUL CUUUURULUI
31
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367