REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Priorităţile Direcţiei de Asistenţă Socială Constanţa în anul 2019

Priorităţile Direcţiei de Asistenţă Socială Constanţa în anul 2019

Replica API 23 ianuarie 2019 | 02:36 451

În sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Județean Constanța a avut loc întâlnirea de lucru pentru aprobarea modelului cadru de organizare și funcționare a serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal.

Continuarea procesului de dezinstituționalizare prin înființarea centrelor de zi și a locuințelor protejate, înființarea unui compartiment de îngrijire și protecție a persoanelor cu dizabilități prin instruirea a 28 de asistenți personali profesioniști, extinderea rețelei de asistenți maternali profesioniști, precum și modificarea anumitor legi astfel încât să se ajungă la eficientizarea tuturor serviciilor sociale sunt doar câteva dintre prioritățile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pentru anul în curs.

Toate acestea au fost discutate marţi, 22 ianuarie 2019, în cadrul unei sesiuni de consultare cu furnizorii de servicii sociale, unitățile administrativ teritoriale și organizațiile profesionale, ce a avut loc la sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Județean Constanța. Sesiunea de consultări a avut ca scop definitivarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale ce trebuie întocmit conform prevederilor legislative în vigoare.

“Pentru propunerile de modificări legislative, noi vă stăm la dispoziție cu experții noștri să le elaborăm“, a declarat Mariana Belu, secretarul general al județului Constanța.

“Acum, la inițiativa Consiliului Județean Constanța, cu ajutorul Prefecturii Constanța și cu sprijinul dumneavoastră, al asociațiilor dumneavoastră, al primarilor, trebuie să organizăm o dezbatere privind organizarea unor servicii sociale mult mai eficiente, concrete, care să vină în sprijinul cetățeanului și pe care să le putem implementa la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale în parte“, a precizat Petre Dinică, directorul general al DGASPC Constanța.

Astfel, s-a decis ca, până pe data de 25 februarie 2019, fiecare primărie și reprezentant al sistemului de asistență socială din localitățile de pe raza județului să vină cu propuneri de modificare a legilor în vigoare. Toate acestea vor fi analizate împreună cu specialiștii Consiliului Județean Constanța, ai DGASPC Constanța și ai Prefecturii Constanța, transpuse în puncte concrete și trimise mai departe, spre analiză, Guvernului.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Replica blocheaza toate comentariile pozitive la articoulul cu Cilos si lasa doar pe cele denigratoare: Ciolos este un om de mare valoare, este un fost premier, comisar UE, cu multe calitati: respect,cultura, educatie, principii,...etc., incomparabil cu tantita de Videle, marioneta lui Dragnea, care abia citeste dupa niste hartii.... si pe alea, le incurca !? Oricum este cu ZECE CLASE peste DRACnea sau tariceanu care in afara de legi ca sa-i scape de puscarie nimic n-au in cap! Faceti CIRC pe banii si rabdarea poporului.Cat va mai suportam ?!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218