REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

PRISON, proiect dedicat deţinuţilor care vor să înveţe o meserie

PRISON, proiect dedicat deţinuţilor care vor să înveţe o meserie

Replica API 14 iulie 2014 | 00:00 236

Fonduri europene

Fonduri europene

"PRISON" este numele proiectului care a fost lansat, în weekend, la Constanţa, în prezenţa şefului Administraţiei Naţioanale a Penitenciarelor, Cătălin Claudiu Bejan. Proiectul are ca obiectiv facilitarea incluziunii sociale a persoanelor private de libertate prin asigurarea accesului la programe de formare profesională integrate, în vederea dezvoltării competenţelor profesionale şi abilităţilor în diverse meserii recunoscute pe piaţa muncii. Deţinuţii vor beneficia de asistenţă de specialitate în acţiunile vizând ocuparea şi creşterea calităţii vieţii şi acţiuni de combatere a marginalizării sociale.

"Este un proiect la care s-a lucrat cu mult timp în urmă. Eu mă bucur că este singurul proiect eligibil aprobat şi pentru care s-a acordat finanţare. Noi am participat la mai multe proiecte, dar acesta este unul destul de mare. Penitenciarul Botoşani este naşul acestui proiect, iar pe noi ne-a cooptat în cadrul proiectului. Noi am fost foarte mulţumiţi de atenţia acordată. Sper să nu dezamăgim, să ducem proiectul la bun sfârşit, cu rezultate foarte bune. (...) Avem cursuri de frizeri, fochişti. După terminarea cursurilor vor avea un loc de muncă la Penitenciarul Poarta Albă. Va fi un an foarte dificil, termenul de implementare al proiectului este foarte scurt, activităţile foarte numeroase, dar echipa este formată din oameni serioşi şi sper să îl ducă la bun sfârşit", a declarat Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă. Menţionăm că Penitenciarul Poarta Albă, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Penitenciarul Botoşani, Penitenciarul Codlea, Penitenciarul Giurgiu, Asociaţia Institutul Român pentru Educaţie şi Incluziune Socială Galaţi şi Fundaţia Solidaritate şi Speranţă Iaşi implementează, în perioada 23.04.2014 - 22.10.2015, Proiectul POSDRU/ 165/6.2/S/ 141062 Parteneriat pentru Reintegrare şi Incluziune Socială a Oamenilor în Nevoie (PRISON), proiect cofinanţat din Fondului Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

"Orice proiect este un semn bun. Este încă un pas pe care noi în facem pentru a ne arăta hotărârea şi determinarea în tot ceea ce înseamnă reintegrare socială. (...) Siguranţa comunităţii depinde de succesul demersurilor de reintegrare socială. (...) ANP şi-a făcut pe deplin datoria şi a reprezentat principalul absorbant de fonduri europene, nu individual, ci prin unităţile subordonate şi cu ajutorul partenerilor noştri. Nimic nu se face de unul singur, mai ales în zilele noastre. Întotdeauna ne-am bazat pe sprijinul partenerilor noştri", a declarat directorul general al ANP, Cătălin Claudiu Bejan.

La evenimentul de lansare al proiectului a fost prezent şi Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, dar şi reprezentanţii unităţilor penitenciare din Botoşani, Codlea şi Giurgiu. "Această grijă pentru incluziunea socială, pentru formare este un lucru minunat şi de aceea vrem şi noi să participăm. Ne dorim ca acest program să fie eficient, să trezim conştiinţe şi să se formeze cu adevărat în penitenciar oameni care pot să fie foarte buni după ce ies de după gratii", a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369